Duranzia



host - 123.101 (?)
5.2.2016 16:41

Údajně to potřebuje na rozkvašení vyšší teplotu, až 30°C. Jenže místnost s takovou teplotou asi nikdo nemá, ani v obýváku není taková teplota.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 123.101 (?), 5.2.2016 16:41

Údajně to potřebuje na rozkvašení vyšší teplotu, až 30°C. Jenže místnost s takovou teplotou asi nikdo nemá, ani v obýváku není taková teplota.

                     
host - 27.159 (?), 6.2.2016 17:46

Ztracite cas kluci, to uz dolu nepujde. Je to dan za obrovskou cukernatost durancie. Mozna kvasinky pracuji, ale zadneho velkeho kvaseni se uz nedockate. Lepsi je naredit kvas pred zakladanim. Ve Vasem kvasu je uz velka hladina alkoholu a bezne kvasinky uz jsou hin. Sup s tim do kotle...

                     
host - 50.172 (?), 6.2.2016 17:50

Velmi zajímavé...

                     
host - 40.41 (?), 7.2.2016 9:46

Zadna zajimavost, ale holy fakt. Stalo se mi to se spendlikama kdyz jsem nakladal poprve, bohuzel to nedopadlo dobre :-(Holt se clovek uci a uz dost vi :-)

                     
host - 123.101 (?), 8.2.2016 18:32

Tak jsem to nervově nevydržel a objednal pálení Durancií, stále mají 10% a nechce se jim kvasit. Po přidání vody a rozmíchání se zhola nic nedějje. Jakoby kvašení zcela ustalo, ani po týdnu se žádný koláč neutvořil a navíc je to jen směs vody('šťávy s hmotou švestek). S napětím čekám co z toho bude. O výsledku budu informovat.

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 8.2.2016 20:46

To chce klídek, bude to v pohodě.Před vánoci jsem naměřil 9 Brix, do půlky ledna to nekleslo, tak jsem kvas nechal vypálit.Z 340 litrů nateklo 40 litrů 51% trnkovice(po naředění)Liguére je trošku sladší, s typickou mandlovou příchutí Durancií, výborná, téměř jako z Domácích trnek.yes

                     
host - 123.101 (?), 10.2.2016 17:28

Jóóó Domácí, kde té je konec.

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 10.2.2016 18:09

Omyl, pořád je bezkonkurenčně nejlepší.

                     
host - 86.101 (?), 12.2.2016 15:00

Jaký rozdíl je v krajových označeních Duranzie? Májí význam roubované stromy na myrobalán, když se sama Duranzie používá jako podnož?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 12.2.2016 15:47

Nevím, že by se durancie nějak označovaly podle krajů. Snad krom odrůdy Vítek. Na myrobalán se štěpují spíš kvůli snadnějšímu množení. Řekl bych, že pravokořená nebo selektovaná naroubovaná na durancii je lepší.  Jedině snad v suchých kamenitých půdách může být myrobalánová podnož výhodou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika