Durancie
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Ema V. - (11) - 86.101 (?), 22.9.2018 22:13
Myslím si, že pukavost pecek nemá durancie větší než jiné trnky a ta typická chuť je v dužnině. Kousněte do ní a ta chuť tam je... a přitom pecku nedrtíte. Samotná pecka z kvasu pak žádnou zvláštní vůni nevydává (to vím, pracuji s nima k dekoracim).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.103 (?), 22.9.2018 22:46
Nechci polemizovat protože jsem o tom nikdy neuvažoval a nezkoumal to.
A o duranciích jsem si dlouho myslel, že je to jen v nějakém nářečí označení švestky...
*
Jo, pecka vůni nevydává tomu rozumím. Ale co jak se rozlouskne, co její jádro?
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ema V. - (11) - 86.101 (?), 23.9.2018 15:14
Povidla z durancii jste varil? Taky tak voní. A pecky jsou celé... tak jako po vypálení z kvasu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 199.250 (?), 23.9.2018 21:05
Stačí aby se našel někdo kdo vyfotí hrst pecek po vypálení ze švestky domácí a z durancií a bude jasno. Budu pálit až začátkem prosince ale nemohu dát vzorek "odrůdově čistý" neb se ten kvas během převozu nakládky a vykládky dokonale promíchá ale procento praských kostek by se dalo určit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.101 (?), 25.9.2018 20:04
Také si myslím, že je to z jader. Letos před pálením kvas v pálenici nechám odstředit, tuto službu nabízejí. Po úrodě v r. 2015 jsem vypálil 400 litrů kvasu z čistých durancií s klasickou příchutí jader. Letos jsem na výsledek zvědavý, také budou cca 4 sudy. Mně ta hořkost moc nejede, raději bych volil pálenku z domácích jenže těch nikdy nemám na samostatné pálení.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |