Duo švestka od Bakker

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
15.4.2013 11:46

Je pěkné, že u Bakkerů rostou meruňky se švestkovými listy. Nebo to ten ajťák s fotoshopem trochu odflákl.
   Možná se vyznamenal i překladatel, poněvadž Oulinská je ryngle, nikoli meruňka. Nicméně ryngle se píše reine-claude, nikoli Reine Clause. Možná tím  mysleli paní Lívii jako královnu laugh V každém případě to cosi vypovídá o kvalitě obchodu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 251.159 (?), 14.4.2013 16:11, zobrazeno: 14634x

Dobrý den,

ráda bych si pořídila tuto "podle firmy Bakker" zajímavost. Máte někdo zkušenost s tímto stromkem, který by se měl dát pěstovat (při zakracování) i ve větším květináči na terase? Jedná se o dva druhy ovoce: meruňka a švestka (Prunus armeniaca + Prunus domestica). Oba druhy prý mají skvělou chuť. Přikládám i obrázek (je mi jasné, že ho mají dobarvený a upravený, aby byl lákavější). Přesto, myslíte si, že tento stromek bude schopný zaplodit alespoň pár kusů od každého druhu? Bydlím v bytě a něco takového by se mi na terase líbilo :)

Děkuji za jakýkoli názor.

Duo švestka
Duo švestka

host - 238.154 (?), 14.4.2013 16:48

Moc se jim to v tom fotoshopu nepovedlo, řekl bych, že je to podvod. Takto ten stromek nikdy vypadat nebude.. A navíc to žluté ovoce nebude podle mne meruňka, ale spíš myrobalán nebo nějaká mirabelka.

host - 238.154 (?), 14.4.2013 16:52

Po zhlédnutí stránek mne popadl záchvat smíchu. Za ty peníze to nekupujte, to je dejte radši na charitu. smiley

French - (21) - 251.159 (?), 14.4.2013 18:15

Děkuji za odpovědi. Je to nějaké divné no... asi tedy raději koupím klasické zakrslé odrůdy a někde jinde :)

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 14.4.2013 18:29

Jestli chcete mermomocí balkonovku, tak dvě odrůdy nabízí zahradnictví Kruh. Mají tam trpasličí slivoň,která dorůstá do deklarované výšky 1-1.5m, nebo sloupovitou slivoň IMPERIAL.Ještě jsem je neochutnal, ani nemám s nimi žádnou jinou zkušenost.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 15.4.2013 11:46

Je pěkné, že u Bakkerů rostou meruňky se švestkovými listy. Nebo to ten ajťák s fotoshopem trochu odflákl.
   Možná se vyznamenal i překladatel, poněvadž Oulinská je ryngle, nikoli meruňka. Nicméně ryngle se píše reine-claude, nikoli Reine Clause. Možná tím  mysleli paní Lívii jako královnu laugh V každém případě to cosi vypovídá o kvalitě obchodu

fifam - (4) - 34.175 (?), 15.4.2013 21:10

Zdravím,

foto je podvod kde jsou listy z meruňky?

Podobné věci jsem dřív taktéž dělal, ale spíš jako kuriozní dárky pro znáné zahradkáře. 

V květináči to lze dělat jen na podnoži Pixi ovšem ne déle než 3roky. Co jsem doma vysázel volně do půdy (podnož myrobalán) plodí pravidelně je ovšem problém udržet oba druhy stejně velké.

Další věc je že meruňky plodí většinou do konce července (podle roku i 1/2 srpna) a v té době se začínají jen švestky zbarvovat, takže prakticky mám asi týden jakž takž oranžové a modré na jednom stromku, ale ty prachy bych za to nedal

fifam - (4) - 34.175 (?), 15.4.2013 21:17

ještě jsem zapoměl z popisu Bakker:

Švestka Bleue de Belgique a meruňka Reine Clause d´Oullins

ta záhadná  Reine Clause d´Oullins  je obyčejná renkloda Oulinská!!!

host - 81.42 (?), 15.4.2013 22:05

Duo švestka od bakker.

Nechápu proč se tímto podvodem zabýváte. Mnohem důležitější je vysvětlit zákazníku- pěstiteli, že s ním kdosi hraje nečistou hru- prostě se ho snaží za cenu svého zisku oblbnout. Toto je jasná hra, kterou už popsal Mark Twein ve své knize Dobrodružství Huckleberryho Finna. Cituji- Vaše blahorodí a včem jste podnikal?. Prodával jsem zubní pastu- zaručený prostředek proti zubnímu kameni. A výsledek? Musel jsem se rychle ztratit, protože se zubním kamenem slezla splehlivě i sklovina. Konec citátu. A vážení, přesně tak je to i s touto nabí zenou odrůdou a nejen s ní. Wendy.

host - 182.227 (?), 16.4.2013 7:50

Tak podvody s rostlinami jsou celkem běžné a nejen u této společnosti.Podívejte se třeba na nabízené sloupovité stromky.Sloupovité se prodává kdeco.Nebo popínavé jahody atd.P

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz