D'Agen
|
|
 |
 |
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?) 18.3.2018 14:57
Pane Fialo, nic jsem Vám nezkritizoval, nemám nic proti Vám osobně, jsem rád, že sem nové příspěvky dáváte, mnohé z nich velmi oceňuji. Jenom jsem ocitoval starou českou pomologii, nic víc.. K tomu jsem dodal, že švestka vhodná na sušení by se hodila. Zkušenost mě naučila, že to, co si chválí ve Francii nemusí být nejlepší i u nás. Bohužel, opak bývá často pravdou.
...treba navštíviť šlachtitelov sadarov to sú borci ich nezaujíma toto fórum, aké jablká mám v pivnici a ako ostrihat stromečky.
No vidíte. My si rádi povídáme s těmi, které zajímá toto fórum, chtějí vědět jak ostříhat stromečky a jak dlouho vydrží jablka ve sklepě. Je na tom snad něco špatného?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
milanfiala - Diamantový Zahrádkář (1142) - 51.13 (?), 18.3.2018 8:09, zobrazeno: 4867x
D'Agen je to stará odroda slivky pestovaná vo Francúzku teší sa tam velkej popularite, nieje ani tak pekná ale je sladká, štavnatá netrpí moniliou.Tato odroda bola vo Francúzku podrobená prísnemu klonovému výberu a tie najlepšie klony pestujú.Má u nich viac názvov agen, d agen, d body, robe de sergent, datt d agen, french prune a najnovšie spiced sugar sours.Na túto slivku ma upozornil moj dobrý priatel Jiří ktorému som ju včera zohnal priniesol ju kamoš až z Filakova chodí do zahraničia, pozeral som videa na youtube fantázia určite si ju zaštepím a odskušam ako sa u mňa jej bude dariť.
videa na youtube. De la prune d'Ente au Pruneau d'Agen
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.212 (?), 18.3.2018 10:28
Když vnikla uvedená pomologie tak to určitě platilo o těch "nejteplejších oblastech", tak že teď to bude tak na +/- 300 m/m
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 18.3.2018 14:57
Pane Fialo, nic jsem Vám nezkritizoval, nemám nic proti Vám osobně, jsem rád, že sem nové příspěvky dáváte, mnohé z nich velmi oceňuji. Jenom jsem ocitoval starou českou pomologii, nic víc.. K tomu jsem dodal, že švestka vhodná na sušení by se hodila. Zkušenost mě naučila, že to, co si chválí ve Francii nemusí být nejlepší i u nás. Bohužel, opak bývá často pravdou.
...treba navštíviť šlachtitelov sadarov to sú borci ich nezaujíma toto fórum, aké jablká mám v pivnici a ako ostrihat stromečky.
No vidíte. My si rádi povídáme s těmi, které zajímá toto fórum, chtějí vědět jak ostříhat stromečky a jak dlouho vydrží jablka ve sklepě. Je na tom snad něco špatného?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|