Co je to za renglódu
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 14.9.2013 7:46
Jako Althanova to určitě vypadá.Mate mě jenom to, že v této době je většina Altanek již sklizená.Jedině, že jste z vyšší polohy.Jinak pro větší plodnost by to chtělo postřik proti pilatce.P
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 102.201 (?), 14.9.2013 9:58
Přijde mi na Althanovu dost malá, ale jinak to asi bude ona. Já je mám ještě na stromě. Jsou jako každý rok velké, chutné, ale není jich (jako každý rok) příliš mnoho.
Mám dojem, ale nemám to ničím potvrzené, že snížená plodnost Althanky, je následek infekce šarkou. Odrůda je jinak vůči projevům na plodech tolerantní. Vysadil jsem strom té odrůdy již 2x a úroda se pokaždé nejdřív zvyšovala, posléze snížila. Přitom jsem viděl letos u kamaráda jižně od Brna, kde jinak sousedi slivoně v zahradách moc nemají, Althanovu tak obsypanou, že málem nebylo vidět listy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.98 (?), 14.9.2013 10:59
Nemohla. Viktorie má podlouhlejší oválné plody trochu odlišné barvy(není tam moc červené ale spíš fialová a růžová.Zrovna sklízím poslední plodící stromek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.35 (?), 14.9.2013 14:12
Je to Althanova, ja som obral posledné Malvazinky 19.8.pritom v minulých rokoch boli u mňa vždy obrané do konca júla takto dlho neboli na strome ešte nikdy, tento rok je to oneskorené o dva až tri týždne oproti minulému roku, podpísala sa na tom chladnejšia jar a chladný začiatok júna.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.132 (?), 27.11.2013 17:51
Dobrý večer, mohlo to být tím, že měla méně slunce? Četl jsem, že je tato odrůda náročnější na sluneční svit. Zároveň bych se tímto chtěl zeptat, jak to doopravdy je, vážně potřebuje slunné stanoviště, a na kolik je citlivá na zastínění? Dnes jsme tak trochu (hodně) narychlo zasadili Althanovu na povětrnostně otevřené stanoviště (všude směrem na jih jsou rozlehlá pole), okolo však jsou vysoké jabloně, a ještě vyšší hrušeň. Do jara se ještě rozmyslím, jestli tam zůstane. Pokud snese z východu a západu stín stromů - tedy pouze z jihu by asi měla trochu sluníčko - tak to v okolí prořežu (většina stínících stromů k nám přerůstá od sousedů) a zůstane tam, jinak jí vyberu jiné stanoviště. Za jak dlouho se může opět přesazovat? Znovu na podzim? Děkuji, Dave
P.S. jsem ze střední Moravy a ta Althanova je na podnoži Myrobalán
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|