Aprimira, Aprikyra, Aprisali
|
|
|
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.221 (?) 8.6.2017 20:57
Na tému Aprimira a šárka. Mám asi 40-ročnú Bystrickú slivku, dlhé roky má šárku (foto 1), ale plody boli stále kvalitné. Pomaličky sa blíži jej koniec, má už svoje roky. Ale chcem o inom: asi 4 metre od tejto slivky mám zasadenú Aprimiru (viacročný strom). Napriek masívnej šárke na Bystrickej nedošlo zatiaľ k prenosu PPV na Aprimiru (aspoň teda vizuálne nie) - foto 2 listy Aprimiry. Zároveň Aprimira každoročne krásne rodí (foto 3), aj keď kvalita plodov je už iná téma. Nemám znalosti že by Aprimira bola PPV-rezistentná, preto mi fakt že k prenosu šárky na ňu z blízkej Bystrickej zatiaľ neprišlo príde tak trochu zvláštny. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.187 (?), 8.7.2018 12:07
Reagují na příspěvek IH z 8.6.2017: PPV má několik kmenů (označeny alfabetickymi kódy - z hlavy teď nereknu které), některé napadají jen slivoně - švestky, slivy atp. Jiné i meruňky. Je možné že vaše Bystrička má kmen napadající jen švestky a slívy. __ K.z B. __ a propos hostiteli viru můžou být i zelené byliny včetně některých travin, tak opatrně. A samozřejmě může docházet v budoucnu i k různým mutacím a křížením stávajících kmenů :-/.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 3.9.2017 19:33
Zdravím, souhlasím s výše uvedenými příspěvky- nazval bych to dokonce klamáním spotřebitele... o křížence meruňky Orangered a Herrenhausenské mirabelky se nejedná. Tříletý stromek plodí více než dostatečně, má plody žlutooranžové, červeně tečkované velikosti větší než např. Nancyská, ale chuťově letos výrazně podprůměrné, konzistence u zralých plodů až moučnaté. Na to že to před lety stálo 250,-, je to celkem drahé palivo...:-)david
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.136 (?), 18.5.2018 5:17
Tady jsou příspěvky převážně negativní, zatímco na YouTube naopak.
Tak uvidíme, tříletý stromek poprvé obsypán plůdky, vše převážně
v horní části koruny. Mírný JZ svah 350m.n.m. Má se nechat dozrávat,
prý až v plné zralosti je chuť přijatelná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|