Althanova ryngle
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.5 (?), 2.11.2008 9:40
Děkuji pane Petře za povzbuzující zprávu.Zajímalo by mne, jaká je to vzdálenost "nedaleké okolí ", je to i 100 m? Walter
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
elfka - (47) - 76.153 (?), 6.11.2008 12:33
Pestujem 8 rokov dva stromy - Zelenú a Althanovu ringlótu. V tomto roku bola veľkosť plodov pri nadpriemernej úrode rovnaká ako u pána Vysloužila, t.j. plody Zelenej polovičné oproti Althanovej.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.224 (?), 15.5.2009 18:45
Jsem absolutní amatér z Kroměříže.Koupil jsem si Alhanovu ringlodu /snad, prodali mi několik jiných stromů než bylo uváděno na vysačkách/ před 3 lety.Druhým rokem na ní bylo asi 15 květů, z toho byly dva menší modročervené plody.Letos,3 rokem jsem provedl osobně /i přes krásné počasí, nebylo vidět mnoho včel/ opýlení utrženými květy ze sousedovy mirablky vzdáledné 2-3 metry od mého stromku..Nyní jsem napočítal na tomto malém stromečku 58 plodů velikosti třešně a to jsem již asi 50 malých plodů otrhal.V okolí mám ještě meruňku a dvě nektarinky.Jestli jsem opýlení provedl já, včelky nebo samostrašně nevím.V každém případě oplýlení bylo úspěšné.
Co se urodí nevím, měla by to být Althanova ryngle-dle přivázané jmenovky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 170.193 (?), 16.1.2010 18:35
do jaké vzdálenosti maximální by měla být ryngle/druhá/kvůli opylení/,co ovlivnuje opylení rynglí, včely,vítr?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|