Určení škůdce

host - 130.2 (?)
15.5.2008 9:05

Mám podobný problém, poradí někdo jak na ně?

Děkuji Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Denka - (1), 3.4.2007 16:28, zobrazeno: 6701x
Prosím o radu. Na omítce domu (světle oranžové barvy) se objevili nějací malí broučci velikosti makového zrna a menší, stejné tmavé barvy. Zdržují se na teplých místech a lezou nám i okenními škvírami do domu.Koupila jsem prostředek na hubení škůdců vyrobený z potravinářských surovin, ale nezabral. Pomohl by mi, prosím někdo určit o jakého škůdce jde, popřípadě poradil účinný hubící prostředek?Děkuji Denka

host - 214.44 (?), 29.4.2007 16:05
Dobrý den mám podobný problém do domu mezerami u oken mi lezou malí broučci velikost makového zrníčka,zdržují se na slunném místě a jsou tmaví s oranžovou hlavičkou.Poraďte prosím jak se jich zbavit a co je to za druh.Děkuji Ivana.

host - 130.2 (?), 15.5.2008 9:05

Mám podobný problém, poradí někdo jak na ně?

Děkuji Jana

host - 204.34 (?), 15.5.2008 18:07

Co to je zač, to bohužel netuším.

Na okenní rámy bych aplikoval repelent; děláme to tak proti mravencům a je to dobré. Samozřejmě je nutné postřik občas obnovit.

Ve stájích používají nějaký postřik, myslím na bázi permethinu, proti mouchám a dalšímu hmyzu. Je to opravdu účinné - vyzkoušeno. Myslím, že by také mohl pomoci a neuškodit lidem ani domácím zvířatům.

Josef.

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 15.5.2008 18:26

Dobrý den.Před několika léty jsem něco podobného viděl.Šlo o úmorného broučka Pilouse zrnokazného.který se umí rozmnožit u zemědělců, kteří volně mnoho let skladují obilí na půdě.Tento brouček pak napadá silně okolní domy a snaží se dostat dovnitř, kde se dostane do spíží, kde je mouka, kroupy a pod.Poznáte jej podle toho, že po rozmáčknutí zapáchá.Sklady se musí plynovat, jinak je boj s ním takřka nemožný.Třeba půjde o jiný druh.Hezký večer.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz