Dobrý den,
prosím poraďte mi. Každý den chodím do skleníku a nacházím slimáky. Malé, velké, hnědé, černé,bílé. Ničí mi úrodu ve velkém.
Denně jich z tama vytahuju 10-15...už mám vše ožrané.
Poraďtě mi prosím co s nima, jak je vyhubit
Po vyzkoušení různých metod likvidace slimáků jsem se ze zoufalství uchýlila k Vanischi. Nerozhazuji jej po záhoně, ale sypu na stará víčka od kompotů, která lehce přitlačím k půdě. Po 2-3 dnech obsah měním. Sbírám denně živé i mrtvé slimáky, aby se půda zbytečně nekontaminovala. Myslela jsem, že zarytím dusíkatého vápna zredukujeme počet vajíček i dalších přezimujících škůdců. Asi ne, ale použitím granulek přece jen držím rostliny neokousané. MH
zdravim, ja jsem zkusil pivo v miskach prikrytych kouskama ryny (ted to bylo v chaluparovi na spektru) a funguje to. slimaci lezou do stinu a vlhka a pivo je tak laka, ze se v nem utopi..
Len som to cital a raz to aspon v malom urcite vyskusam. Ide o taku malu baterku, clanok s urcitym napatim. Ten vznikne ak mate pas povedzme zo zeleza a na nom medeny pas, myslim, ze by mal byt odizolovany od toho zelezneho. Pri lezeni slimak sa dotke jedneho potom druheho a dostane sajbu, elektrosok.... asi ako vy ak si nahodou hlinikovym priborom siahnete na plombu v zube. Ci to funguje neviem, ale bola by to zaujimava elektricka ohrada.