Slimáci
|
|
|
|
|
|
|
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář (275) - 209.88 (?) 28.4.2011 20:53
Dneska mě to samé sliboval kolega z práce, že mě jich bude nosit kýbl denně. Je fakt, že si na příval španěláků nemůžu stěžovat ale aspoň vím, jak je ekologicky využít. Když jsem neměl soudružky želvy, už jsem uvažoval o ponorném mixéru specielně na jejich rozmělnění do zálivky kompostu, ale teď je rád vyhlížím, jako lovec jídla a řadím je do potravinového řetězce pěkně dolů.
Naše slimáky a všechny baráčníky neruším a nelikviduju. Jsou to moji spojenci v bitvě se španěláky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.51 (?), 28.4.2011 8:43
Ano, taky jsem dospělé zatím neviděla (ťukám na dřevo), ale jsou už vylíhlí malí z vajíček, cca 1 cm. Matou tělem, protože takhle mladí nejsou ještě hnědí, ale černí, nebo spíš šediví. Ale je fakt, že v téhle velikosti je žerou rozhodně ropuchy - viděla jsem na vlastní oči - a tím pádem možná i slepýši, ježci a podobně. Ty velké v naší přírodě nežere, obávám se, nic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.104 (?), 30.4.2011 16:11
Zdravím z Frýdku-Místku! Při okopávání jahod jsem na první malé potvory narazila před 14 dny. Hned jsem vyrazila zakoupit Ferramol a už mám posypanou celou zahrádku. Vloni jich tu bylo tolik, že jsem se letos rozhodla, že jim nedám šanci vyrůst do velkých potvor a začnu je "krmit" co nejdříve. Tak uvidíme...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.36 (?), 4.5.2011 8:05
Tak my máme slimáků plnou zahradu. Jak mladých, tak dospělých :(zaručeně na ně působí písek, ale ten se vsákne do půdy a to by člověk musel týdně sypat minimálně deset kilo písku. No vyzkouším asi poprvé ten vanish. Do bojeee! Petra S.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|