Na ploštice, kam ruměnice patří, je možno použít postřik KARATE se ZEON technologií 5CS. Vyčetla jsem na agromanuál.cz. Současně působí i na květopas jahodníkový. Dá se tedy říci, že postřikem před květem zabijete dvě mouchy jednou ranou.Květopas a možná i ty ploštice(ruměnice).Mám stejný problém s ruměnicí.Vadnutí malých plodů jahod způsobuje květopas. Na květopas se aplikuje postřik po 14 dnech opakovaně.
Zajímalo by mě, jak "ekologicky" vyzrát na ruměnice. Jsou považovány za neškodné, ale mně škodí v jahodách. Hlavně malé larvy hromadně vysávají jahody před dozráním, ty pak zavadají a nedozrají. Protože to je v době sklizně, nechci používat žádné chemické přípravky. Můžete někdo poradit?
No ja jsem z nich take zoufala a pokud nekdo vi, jak na ne, prosim posle mi radu na bonapart@centrum.cz Mam bylinkovou zahradku a uplne mi zlikvidovali slez, a kdyz ho cely ozraly, tak se presunuly na dalsi bylinky :(
Zkuste "obyčejný" repelent proti komárům, klíšťatům apod. Venku bude třeba jej používat opakovaně, ale snad to nějakou dobu vždy vydrží. Jinou radu nemám. Josef.
Na ploštice, kam ruměnice patří, je možno použít postřik KARATE se ZEON technologií 5CS. Vyčetla jsem na agromanuál.cz. Současně působí i na květopas jahodníkový. Dá se tedy říci, že postřikem před květem zabijete dvě mouchy jednou ranou.Květopas a možná i ty ploštice(ruměnice).Mám stejný problém s ruměnicí.Vadnutí malých plodů jahod způsobuje květopas. Na květopas se aplikuje postřik po 14 dnech opakovaně.
Ještě vloni jsem na ně používal postřik na čmelíky s vynikajícími účinky, letos mi ho veterinář neprodal, protože se používají prostředky, která ne ně neplatí.