Puklistop - použití, prosím o radu

amazzonka - (5) - 131.4 (?)
21.3.2016 7:26

Děkuji Vám za rady, vyuzkouším to a budu věřit že to pomůže. smiley

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
amazzonka - (5) - 131.4 (?), 20.3.2016 22:11, zobrazeno: 7298x

Dobrý večer, prosím o radu.

Na oleandru jsem objevila puklice, naštěstí je zatím menšího vzrůstu a proto se mi podařilo ho od puklic kompletně očistit, přesadila jsem ho i do nové půdy. Koupila jsem na puklice k postřiku PUKLISTOP, který obsahuje KARATE se zeon technologii, Mospilan a Spartan.

Prosím máte někdo zkušenost, kterým přípravkem je potřeba začít? a za jak dlouho můžu použít další postřik? Myšleno když použiju Spartana, za jak dlouho mam rostlinku postřikat Mospilanem atd. Jsem z toho blázen, jak čtu tak čtu, z příbalového letáku mi to není zřejmé.

Mockrát děkuji za Vaše odpovědi.

host - 248.181 (?), 20.3.2016 22:18

Tady máte popsaný postup - 1.,2., a 3.postřik.

amazzonka - (5) - 131.4 (?), 20.3.2016 22:55

Děkuji Vám, tady je popsán časový rozestup, to je skvělé, ale uvádí se tam s Mospilanem látka Break thru a Decis Mega. Jak by ste to prosím volil tedy v kombinaci kterou mám ja?

Ja tam mám Karate a Spartana. Kterou látku jako první, druhá tedy dle informace Mospilan a kterou jako třetí?

Omlouvám se, moc se v tom nevyzám.

Děkuji.

host - 248.181 (?), 20.3.2016 23:31

To já také ne, jen jsem pátrala po netu. Váš je tedy tenhle - podle toho, co píšou, by se to zřejmě mělo dát všechno dohromady na 13 litrů vody, ale radši počkejte, až jsem přijde p.Vinšálek, přes postřiky je on wink.  Lída

host - 248.181 (?), 20.3.2016 23:41

ps - píšou tam na tři postřiky po sobě po 3-5ti litrech, což by odpovídalo. Ale interval tam není indecision...

ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 21.3.2016 1:13

Ani já nejsem odborník na postřiky, ale paní má Mospilan, ten bych použil stejně jako v originál Puklistopu, tedy dávkování pro okrasné rostliny (viz leták Mospilanu) 4 g na 10 l resp. 1.2 g na 3 l. Decis i Karate patří mezi pyrethroidy, kontaktní insekticidy, takže bych použil Karate jako náhradu Decisu, dávkování podle letáku Karate: na okrasné rostliny 0.1 %. BreakThru a Spartan jsou tzv. smáčedla, samotné to nic nehubí a je tam proto, že některý hmyz má ochranu přes kterou postřiky obtížně pronikají nebo v případě rostlin listy s voskovou vrstvou na které postřik neulpí. Zvyšuje tzv. pokryvnost postřiku a tím zlepšuje jeho účinnost. Dávkování BreakThru v sadě Puklistop je 0.1 %. Dávkování Spartanu je podle letáku 0.1 % až 0.15 % v nepříznivých podmínkách, např. ošetřování rostlin s voskovou vrstvou na listech a podobně. Dal bych raději více, tedy 0.15 %. Nejde tím nic zkazit. Takže první postřik Karate+Spartan, druhý postřik Mospilan+Spartan a třetí opět Karate+Spartan. Termíny bych zachoval podle Puklistopu 10 dní. Takhle bych to použil já. Netvrdím, že to je tak správně.

amazzonka - (5) - 131.4 (?), 21.3.2016 7:26

Děkuji Vám za rady, vyuzkouším to a budu věřit že to pomůže. smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty