Poraďte co je to za škůdce - hryzec?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 26.9.2013 12:06
"... naložit."
- sladkokyselý nálev a feferonkou :-)))
Josef.
P.S.: To jsem prostě musel ;-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
tulipanek - Stříbrný Zahrádkář (151) - 208.21 (?), 26.9.2013 13:49
Co se dočítám: "Samice vyvádí mláďata (nejčastěji 3 až 10) třikrát až sedmkrát ročně.. a samice mohou mít mláďata už asi ve svém 35. dni věku."
Do žádného "boje" se mi pouštět nechtělo, ale hrozím se při představě, jak velká hraboší kolonie by mohla vzniknout.
Achjo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.87 (?), 26.9.2013 21:24
U mne na zahradě kočky jsou, a přesto mi nějaké potvory sežraly čtvrtinu ruských gladiolů a tři čtvrtiny frézií, taky ohryzali pár brambor. Chodbičky jako u tulipánka, tipuji to spíš na hryzce, ti tu poslední dobou začínají řádit. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.155 (?), 27.5.2017 9:15
Také máme kočky a ty chodbičky pod povrchem mám skoro na všech obdělávanách záhoncích.Letos na jaře při přípravě záhonku jsem našla skrýš dyňových semen.Některá již i klíčila rozhodila jsem je na záhon a hned druhá den se majitel vrátil a vypadalo to, že svoji skráš snad hledá. Chodbičky vedly všemi směr a stále se vracely k původnímu úkrytu. Ty chodbyčky jsou na křečka si myslím úzké a taky jsem nepozorovala v minulých letech žádné škody na úrodě. Nevím jestli takové zásobárny taky dělají hryzci, nebo myčice či něco podobného.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|