Na vosy bez chemie
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.89 (?), 24.6.2010 9:32, zobrazeno: 16304x
Zdravím všechny, kdo mají problémy s čím dál agresivnějšími vosami. Projela jsem snad celý internet, abych zjistila, proč se tak vosy v létě chovají, a na pár článků jsem narazila. Je důležité si uvědomit, že nás obtěžují dělnice, které tak nějak ztrácí ve skomírajícím létě na síle a na užitečnosti pro vosí společenstvo. Jenže to je jedna stránka věci, druhá je, jak se jich zbavit. A myslím definitivně. Až jsem objevila jeden skutečně zajímavý výrobek, určený pouze pro likvidaci vos. Jmenuje se lapač vos. Taky by mě zajímalo, jak vy se zbavujete bodavého hmyzu, zejména však právě vos. Díky moc a přejme si léto bez vos :-) Magda z Hranic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.218 (?), 24.6.2010 21:20
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.98 (?), 24.6.2010 21:32
Takže aplikace postřiku proti mšicím na zahradě je také týrání zvířat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.249 (?), 25.6.2010 14:58
Porovnáváte nesrovnatelné. V lahvi pověšené na stromě hyne i jiný hmyz a aroma z návnady láká ty "strašlivé" vosy z širokého okolí, které by k vám třeba vůbec nezalétly.Jsou v přírodě /exteriéru/, nalákány na potravu a v lahvy, často zdlouhavě, hynou.Já to považuji za jeden z lidských podrazů na přírodě.Pokud postříkáte mšice, je to sice z určitého úhlu pohledu drastické, ale na nic jste je nelákal abyste je nachytal.Ale je mi jasné že se toto neděje jen vosami ale i s jinými živočichy.Nalákat na to co je pro ně neodolatelné a pak zabít.Já toto ve volné přírodě neuznávám.Ale dělejte jak uznáte za vhodné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.98 (?), 25.6.2010 17:01
Jen malé oprava - nic do zahrady nelákáte víc, než by tam stejně přiletělo... Ono je to úplně jedno, jestli tam přiletí vosa na nabodnuté kvasící jablko a nebo na kvasící sirup!!! Naopak, feromonovým dorozumíváním se tomu místu začnou vosy po 2-3dnech vyhýbat... To že je tam lákáte je zcela scestné!!! Kdyby jste si jednotlivé vosy označil, tak tam nelítá 10 vos, ale střídají se tam desítky!!! Až z jedné lokality se vosí nevrací, tak tam další přestanou létat...
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.107 (?), 28.6.2010 13:56
zdravím,
potřebuju nějak nalákal i včely a zlikvidovat je (jsou divoké), nejdou zlikvidovat ve svém příbytku (rozsáhlá polodutá zeď).
Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|