Myš pod podlahou, jak na ni?

host - 53.8 (?)
4.11.2011 12:45

Koukám, že už je to docela zastaralá diskuze, ale též přidám svoji "trošku" s myší čeládkou. Máme baráček u lesa a být bez myší či kun prostě nejde. Sice vlastníme dvě kočky, ale jedna o myši nejeví pražádný zájem a druhá, ta naopak chytá myši venku a nosí je do baráku. Pes se sice snaží, ale je dost pomalej na ty myší rychlonožky.Co se týká sklopných pastí, které přerazí vaz, tak do těch se myší "mimina" a "dorostenci" nechytnou, jsou moc lehcí. Ti se pak líp chytají do "boudičky" s návnadou a pak je vypouštím do lesa. Druhá věc je, že tu boudku stihnou celou pokakat tak, že děsně smrdí už po druhým odchytnutým tvorovi. Otrávený návnady nedávám, kvůli ostatnímu zvířectvu(psu a kočkám) a kvůli smradu, který vzniká z rozkládajícího se zvířátka a navíc jsou potvory tak chytrý, že když jich to vyhubí pár, tak další várka už to nepapá. To vím od babičky, která otrávené návnady dávala. Takže dle mého názoru je boj s těma smradlavejma prťavcama ve starším baráku téměř nemožný. A bohužel se v tom letos dost utvrzuju. Do sklopek se nic nechytá, navíc teď začali dělat jakýsi "nový druh", do kterýho by se asi nechytla ani krysa  . Boudka už je okoukaná, takže tam též nelezou, pes to nestíhá a kočky to mají na háku... a to mi chroupají za hlavou  a toho smradu co se od nich šine, brr. Tak všem přeji úspěšný boj s myšími rodinami...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 16.190 (?), 17.2.2009 10:58

To je nádhera, 144 let starý návod.I z toho je vidět, že myši a krtka nelze vyhubit.

jalav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 234.184 (?), 15.3.2009 9:27

Odpuzo vač jsem použil v přístavku a funguje to.Hlavně nesypat jed.To je přiláká.

host - 52.71 (?), 1.9.2010 18:04
Zdravím všechny! Bydlíme v druhém patře čtyřpatrové cihlové bytovky. Každé ráno mě budí zvuky chroupání a rychlého okusování. Vedou z jednoho rohu, kde vedou trubky k topení. V ložnici máme koberec, ale není přilištován a dřevěné parkety pod ním jsou hlavně u zdí dost poničené, takže je tam pár otvorů, ze kterých lezou z podlahy pavouci. Myš by se do otvoru PODLE MNE nevešla - ale můj názor v tomhle neznamená vůbec nic... :-) Manžel se mi směje, že je hloupost, aby byly v cihlovém patrovém domě myši, ale já si to nedovedu vysvětlit jinak. Proč by nemohly být pod parketami, vlastně ve stropě sousedů pod námi? Bydlíme tu teprve dva měsíce, neznáme dům ani jeho škvíry a zákoutí... takže je dost možné, že tyhle potvůrky mají kudy se dovnitř dostat. Moje otázka na vás je, jak se jí/jich zbavit?? Když budu vycházet z mých domněnek, jsou tedy pod podlahou a nemáme se k nim jak dostat... :-( Díky!!!

host - 89.96 (?), 1.9.2010 23:01
Moje švagrová před lety několik týdnů slýchávala v noci chroupání v ložnici od okna. Když už toho bylo příliš, počkala si a dočkala se. To chroupal můj bratr staré vánoční pečivo, které si ulil do skříňky, protože přesden oba dva drželi drastickou dietu a on se "dokrmoval" v noci. Začněte proto u manžela.

host - 53.8 (?), 4.11.2011 12:45

Koukám, že už je to docela zastaralá diskuze, ale též přidám svoji "trošku" s myší čeládkou. Máme baráček u lesa a být bez myší či kun prostě nejde. Sice vlastníme dvě kočky, ale jedna o myši nejeví pražádný zájem a druhá, ta naopak chytá myši venku a nosí je do baráku. Pes se sice snaží, ale je dost pomalej na ty myší rychlonožky.Co se týká sklopných pastí, které přerazí vaz, tak do těch se myší "mimina" a "dorostenci" nechytnou, jsou moc lehcí. Ti se pak líp chytají do "boudičky" s návnadou a pak je vypouštím do lesa. Druhá věc je, že tu boudku stihnou celou pokakat tak, že děsně smrdí už po druhým odchytnutým tvorovi. Otrávený návnady nedávám, kvůli ostatnímu zvířectvu(psu a kočkám) a kvůli smradu, který vzniká z rozkládajícího se zvířátka a navíc jsou potvory tak chytrý, že když jich to vyhubí pár, tak další várka už to nepapá. To vím od babičky, která otrávené návnady dávala. Takže dle mého názoru je boj s těma smradlavejma prťavcama ve starším baráku téměř nemožný. A bohužel se v tom letos dost utvrzuju. Do sklopek se nic nechytá, navíc teď začali dělat jakýsi "nový druh", do kterýho by se asi nechytla ani krysa  . Boudka už je okoukaná, takže tam též nelezou, pes to nestíhá a kočky to mají na háku... a to mi chroupají za hlavou  a toho smradu co se od nich šine, brr. Tak všem přeji úspěšný boj s myšími rodinami...

host - 167.14 (?), 4.11.2011 18:26

Vyhubit mysi v starem dome je mozne, avsak okamzite po ukonceni deratizace to chce rozsahly uklid, dezinsekci a dezinfekci, inspekci objektu a stavebni upravy, ktere zamezi dalsi migraci mysi do objektu. Lacine to neni, avsak ani nemozne.

Co se otravenych nastrah tyce, vyhubil jsem s pomoci rodenticidu vic nez jednu mysi populaci v starsich objektech a pri spravne metodice deratizace je riziko pro deti, domace nebo necilove zvirata minimalni. Nikdy se neotravilo zadne dite, pes, kocka, ani nevyhynuli dravi ptaci v okoli objektu. Ze by se mysi naucili vyhybat se rodenticidni nastraze neni pravda, pokud pouzijete antikoagulant a ponoukate jim ruzne typy nastrahy (zrno, pasta, bloky). Jakkoli chytre/mazane ty zvirata muzou na laika pusobit, otrava antikoagulantem neni provazena bolestmi nebo agonii, ktera by alarmovala zbytek smecky, a mezi pozerem smrtelne davky rodenticidu a uhynem je latentni faze minimalne 2 az 5 dni. Ty zvirata si nevytvori asociaci "nova potrava" (=nastraha) ~ "nemoc, smrt". Uprimne, kdyby jste vy v nedeli snedla chutnou veceri a nasledujici patek vas nejaka zahadna nemoc slozila do postele, napadlo by vas, ze to bylo tou nedelni veceri? Spise ne, obzvlast jestli to bylo neco, co jite bezne (preneseno na hlodavce, obilne smesi).

Vase babicka ovsem mohla mit pravdu, pouzivala-li jeste v minulosti bezne, rychle pusobici jedy, jako fosfid zinecnaty (Niva, Nera, Ratekal), strychnin, krimidin (Castrix) nebo scilirosid (Rascil zrno).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz