Mravenci na záhonech
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.195 (?), 21.7.2010 16:23, zobrazeno: 20620x
mám mravence na záhonech dělají si kupičky i v celeru /okolo bulviček) nevím čím to zalít, abych nepoškodila celer a jinou zeleninu-v obchodech mají přípravky jen do obytných ploch -poradte prosím jak se jich zbavit děkuji SYLVA
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 24.7.2010 19:54
Já při zalívání ty kupičky rozplavím vodou, mívám je na jahodách. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 24.7.2010 20:10
K hubení mravenců (a nejen jich) se pužívají často látky ze skupiny pyrethroidů, konkrétně např. deltamethrin v koncentraci cca 0,02%. Takovýto koktejl lze snadno připravit. Postačí koupit přípravek Decis flow 2,5, nebo Decis Mega (popř jiné se stejnou účinnou látkou) s obsahem deltamethrinu 25 resp. 50g/litr. Výše uvedený koktelj získáte smícháním 8ml Decis flow nebo 4ml Decis Mega s jedním litrem vody. Nalijte do rozprašovače a můžete aplikovat na vaše oblíbená zvířátka. Kromě mravenců je účinný i na vosy (klidně postříkat celé hnízdo), mšice (doporučuji ale nejdříve vyzkoušet na několika listech necitlivost rostliny na přípravek, koncentrace na mravence je o 100% vyšší než na mšice) a jinou havěť. K odměření množství 8ml nebo 4ml použijte injekční stříkačku. Uvedený Decis zakopíte v libovolné prodejně zahradních potřeb. U mravenců lze rovněž postříkat či lehce zalít mraveniště, a to i v trávě či květináči.
Dodatek: zeleninu konzumujte až po uplynutí ochranné lhůty. Tím nemyslím, že má ležet 28 dní v ledničce. VJK
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 24.7.2010 21:24
Dobrý večer, Sylvo, nesmíte se divit, že všichni neodpoví hned na téma, které zde bylo popsáno již několikrát a spousta diskutujících již "vystřílela" všechny svoje nápady a zkušenosti. Stačilo si zadat do vyhledávání zde mravenci na zahradě a vyběhlo by Vám hned několik diskuzí, ve kterých by jste se dopátrala jak, kdo a čím se snaží mravence vystrnadit nebo vyhubit. A opravdu, chce to trochu trpělivosti a možná i trochu vlastního pátrání. Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.135 (?), 24.7.2010 21:36
Zkuste Bioformatox na prolévání. Kupičky rozhrňte do úrovně půdy, možno-li i více. Lze použít i postřik. Měl by být bez OL. Mám dobrou zkušenost. Péťa
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.135 (?), 26.7.2010 21:50
Mám ještě jeden přípravek na hubení mravenců. Musela jsem pro něj dojít na zahradu. DEFEAT ANT KILLER DUST, obal je stejný jako u Wanische. Je to modrý prášek, sypu jej všude, kde vidím mravence zalézat. Má více stranné použití. Lze použít na zahradě proti mravecům, v domácnosti atd. Hubí vosy, mouchy, šváby, moly, pilouse, potemníky a jiné. Já ho používám na mravence. Účinkuje sice pomalu, je ale spolehlivý. Stačí, když mravenci budou přes prášek chodit a obalí se nohy, tak se dostane až ke královně. Přípravků je více, ale já používám jenom ty dva. Přeji úspěšný boj s mravenci. Péťa
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.156 (?), 12.4.2011 20:08
S mravenci je potíž a je to předem prohraný boj. Pokud nechcete na záhony sypat hromady jedu musíte se smířit s tím, že tam s Vámi budou. Je možné jejich výskyt udržovat na určité úrovni např, skleničkou vody s cukrem. Je to ovšem pracné. V bytě, když se mravenci rozbíhají, používám prášek do pečiva, který je dokáže zapudit. Avšak každoročně přijde v létě rojení a pak zjistíte, že Vaše veškeré chemické i ekologické snahy byly naprosto k ničemu. Najednou začnou vylézat z absolutně nemožných míst tisíce okřídlených mravenců, kteří se možná usadí jen kousek dál na stejně nemožném místě a prakticky do dalšího rojení o nich nebudete vědět. Když budete před zhroucení a zahrada bude plná, tak zahradu zabetonujte. Ale pozor v létě přijde rojení.
JH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|