Mravenci a mšice

host - 140.250 (?)
2.6.2012 12:11

Dovolím si oponovat škodlivosti tabákového výluhu použitého jako postřík proti škůdcům neboť kysličník nikoničitý, rterý je zásadní "nezdravou " složkou, se pusobním světla rozkládá a nejpozději do 48 hodin s ošetřených rostlin vysublimuje. Tlusťoch

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 41.80 (?), 29.7.2010 23:13

Někde jsem se dočetl, že mšice nemají rády tabák. Takže pokud jsou ve skleníku, kupte dva balíčky nejlevnějšího tabáku a na kusu plechu (aby Vám nemohlo nic ve skleníku shořet) ho ve skleníku zapalte a nechte vyhořet. S tím mám praktickou zkušenost, funguje to. Na venkovní použití prý funguje výluh z nedopalků cigaret. Chystám se to vyzkoušet, praktickou zkušenost ještě nemám.

host - 176.18 (?), 29.7.2010 23:55

Tabák se na ochranu rostlin používal kdysi dávno. Ohledně pálení nic nevím, ale výluh je pěkný sajrajt, každý postřik je zdravější (pro lidi).           Lída

host - 140.250 (?), 2.6.2012 12:11

Dovolím si oponovat škodlivosti tabákového výluhu použitého jako postřík proti škůdcům neboť kysličník nikoničitý, rterý je zásadní "nezdravou " složkou, se pusobním světla rozkládá a nejpozději do 48 hodin s ošetřených rostlin vysublimuje. Tlusťoch

host - 146.135 (?), 30.7.2010 15:09

Myslím si, že v době vegetace není vhodné vykuřování skleníku tabákem jak pro rostliny, tak pro včely.  Výluh z cigaretového tabáku je jedovatý. Určitě bych ho nepoužila na plodovou zeleninu, snad na květiny. Pokud neznáte poměr ředění, může dojít k úhynu pokojových rostlin, osobně to mám odzkoušeno. Už jsem od těchto experimentů odstoupila, pro jeho jedovatost. Postřik by jste musela opakovaně dělat 1x týdně. Psali o tom v časopise, jest-li ho najdu, tak vám napíši více. Nejsem moc na tu chemii, tak se snažím si dělat různé ekologické postřiky sama. Já na paprikách nemám žádné mšice. V první řadě jsem se zaměřila na mravence, těch jsme měli moc, tj. slabé slovo. Úplně se jich zbavit nelze, alespoň je omezit. Chcete-li mít příští rok méně škůdců, tak zkuste v prázdném sleníku vykuřovací patrony a dát dusíkaté vápno.  Péťa

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz