Maliččí broučci na malinách
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucy.kol - (1) - 56.183 (?), 28.5.2017 17:15, zobrazeno: 5273x
Dobrý den,
poraďte mi prosím, co udělat s těmito maličkými potvůrkami. Osídlili mi jednu větvičku parádně rozjetých malin. Odejdou sami? Nebo mam větvičku ustřihnout, než se usadí i na dalších?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.183 (?), 28.5.2017 21:33
Myslela jsem, že mšice jsou spíš černé. Na internetu jsem dnes vyčetla, že by mohlo pomoct postříkat vodou s jarem. Tak uvidíme... Dokud jsou zatím takhle lokalizované - nebylo by lepší větvičku ustřihnout a daleko, daleko vyhodit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zahradnicka - (20) - 85.234 (?), 29.5.2017 9:10
vcera vecer som objavila nieco podobne na (zatial iba) jednej maline aj ja, ale iba na spodnej casti. Odtrhla som postihnute listky, ale je fakt, ze si tam pochoduju mravce, takze je mozne, ze sa to bude rozsirovat. Ja mam totiz msice na ribezli a egresi. V sobotu som to postriekala decisom protech (co mi odporucili v zahradkarskych potrebach). Citala som o decise hrozne veci, takze uz to nemam chut viac pouzit:-(Malinu skusim postriekat niecim bio,,na baze repkoveho oleja. Podelim sa potom o skusenosti. Ach jaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zahradnicka - (20) - 215.195 (?), 2.6.2017 18:15
Takže ja som malinu postriekala bio prípravkom rock effect od natury a pocet msic sa vyrazne zvýšil, akoby som ich svatenou vodou pokropila:(samozrejme je tam aj veľmi veľa mravcov.. takže asi použijem pirimor.
P.s. Prosím vás, ako nicite vo vsebecnosti mravce v záhrade? V trávniku nám nevadia, ale v zeleninovej záhrade sa mi nezdaju prínosom..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 2.6.2017 19:12
Jo, rock effect je takříkajíc na dvě věci, na nic a na enono. Taky mi na nic nefungoval, ono to je skoro pravidlem, že to snad těm potvorám chutná a je jich ještě víc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|