Aď si kdo chce co chce říká, pokud chcete kousek rovného trávníku bez neustálých hromad hlíny, musíte krtka vyhnat. Já jsem přišel na metodu, která stojí jen pár korun a je (alespoň u mne) 100% účinná. Od loňského Silvestra jsem zapoměl v šupleti dvě krabice petard, jedny tákové ty tužky, jedny silnější tzv.Mega. Krtinu opatrně podeberete lopatkou aby se chotbička nezasypala, potom kolíkem díru vyčistit a zapálenou petardu pustit do díry. Je potřeba díru zašlápnout!!! botou se silnější podrážkou. Výbuch je zemí ztlumený asi jako výstřel s tlumičem, nikoho to neruší, nikdo ani neví, že vyháníte krtky a hraboše. Potom hned díru ucpat hlínou aby smradlavý kouř, kterého je poměrně hodně zůstal pod zemí. Ačkoliv se jedná pouze o zábavnou pyrotechniku, otřes země u megapetardy je tak silný, že se na bazénu dělají takové ty Archimedovské kruhy:-)) Krtek se odstěhoval a je klid.
Minulý rok jsem v záchvatu vzteku do krtince strčil hadici a čerpadlem ze studny jsem tam pustil vodu. Pak jsem šel na oběd a následně na to zapoměl. Po čtyřech hodinách jsem tam přišel a ze všech krtinců okolo tekla voda. Je pravdou, že po zbytek léta byl od krtků a myší klid. Né každý však chce investovat 40000l vody. Mát tam ale ořešáky a ty vodu milují, vlašáků bylo přehršle :-)))