Krtek
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.5 (?), 9.3.2011 9:47
Krtek na zahradě je nezničitelný. Vyzkoušeli jsme už asi všechno. Za několik let se nám podařilo 3 krtky vykopat a odnést do lesa. Ničí právě to, co mi dalo nejvíc práce a bylo drahé. Jsou to prostě mršky. Zbavili nás ale krtonošek. To byla také hrůza.Podrývali celé řádky zeleniny.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.9 (?), 27.7.2011 14:38
Tak jsem se dočetl na idnes že krtek je chráněný. Co na to Vy, zahrádkáři. Já mám na půlce zahrady krtčí sídliště. Ale jsou užiteční tím, že zem z krtinců je pěkně propracovaná a vhodná na výsadbu. To je asi tak všechno. Zatím mají dost potravy protože jsou v blízkosti kompostu se žížalami ale až je sežerou...
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 27.7.2011 14:50
A já na to",že jsem jich letos vylupnul ze země už 5,a to sezona ještě neskončila.Loni za celou sezonu 6.Letos zatim 4 živé, a jednoho trefil šlak.Mám svoji techniku přiblížení pokradmu, když se zem zdvíhá, ryčem zaberu kousek dále, a hle-krtek je venku.Živé je pak přemistuju na sousední pozemek za silnici.Jsemtakhle úspěšný.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
host - 128.154 (?), 1.8.2011 17:24
Já používám motyku a je po něm, je to dost učinné, sousedům je nenosím...
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 1.8.2011 18:54
Mi je Ho líto.Zrovna před čtvrt hodinkou jsem vyryl dalšího, letos šestého.Vhodil jsem ho do kýblu, a šup s nim za cestu k sousedům.Stejně svůj pozemek neudržují, nekosí,nezáleží jim.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 2.8.2011 15:08
Leda, že by projel pod silnicí, kamením jako zbíječka.Nepředpokládám, že by přešel přez cestu, ani v noci, kdy už zpravidla moc aut nejezdí.Sousedi se loni nastěhovali, a na zahradě mají kopy vybagrované zeminy, měkoučké,vrchovky, kterou tam navezli, když stavěli barák.Krtci se tam budou mít jako v ráji.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 1.8.2011 21:18
To, že máte na půlce zahrady krtčí sídliště, to Vám opravdu, ale opravdu nezávidím.Taky to, že používáte zeminu z krtinců k výsadbě něčeho(je výborná),a následně máte na zahradě propadliny, a tankodrom, tak to Vám taky nezávidím.Já je odstraňuju živé, a zahradu máme jak pravítko.Příčí se mi ty chudáčky katrupit, jenom proto, že je příroda takhle pověřila, a že bych si s nimi neuměl poradit.
rostislavik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|