klíšťata na zahradě

host - 227.16 (?) 
25.6.2008 18:17

Zajimalo by me, jestli ma nejaky vliv, kdyz pes nebude mit obojek proti klistatum permanentne. Ziji totiz se psem v byte, tam obojek nepotrebuje, u nas ve meste se klistata nevyskytuji. Ale na chate jich je plno, tak tam bych mu ten obojek dala.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 156.12 (?), 13.7.2008 21:26

Ahoj, já používám jak na psa, tak na sebe repelent PREDATOR. Mimochodem jsem se dostal k informaci, že je na trhu nový PREDATOR maxx a prej je to nejúčinnější repelent v Evropě. Je to nějaká novinka . Kamarád se k tomu dostal přes SZÚ Praha, kde to zkoušeli a měli to v Laponsku u jezer. Používali 4 druhy repelentů a ten Predator maxx byl tak dobrý, že na oděvy ho aplikovali jednou týdně. Na těle vydržel deset hodin při náletu 800 komárů za minutu. Má snad být v prodeji v lékárnách.

host - 55.26 (?), 2.6.2009 16:29

Zvíře obojek musí mít stále, jinak ztrácí účinnost. Brácha svému psovi obojek sundával, ale veterinář mu to, že ho Benovi sundávat nesmí, několikrát opakoval. Tak to brácha nakonec vzdal a nechával mu ho. Zkuste se taky zeptat veterináře.

Siirrkkaa - (7) - 217.226 (?), 12.3.2009 20:46

Sekat sekat travu

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 14.3.2009 13:37

Je sice teprve březen, ale jak to vlákno čtu celé znovu, ptám se: budou v srpnu klíšťata v lesích pod Churáňovem? Mám se bát a kupovat repelenty? Kdo poradí? Díky, H.

host - 55.26 (?), 2.6.2009 16:33

Jo, ještě jsem chtěla k tomu, co bylo psáno dřív o ořešáku. Zrovna letos jsem dřepěla pod naším obrovským ořešákem a něco jsem koutkem oka zaregistrovala na předloktí. Většinou instniktivně to, co na mně přistane, smetu, ale tentokrát jsem se zarazila a ono tam pochodovalo opravdu výstavní klíště. Jestli spadlo z toho stromu nevím, nicméně bylo tam. Takže tomu, že ořešák odpuzuje nějaké potvory, moc nevěřte.

host - 122.179 (?), 3.6.2009 17:42

Souhlasím.A povinně.Není možné sekat trávu na svém pozemku a současně sbírat klíšťata ze stébel vysoké trávy souseda.Ten tam léta nepáchne.Myslím si, že je to pro klíšťata jeden velký zdroj a líheň,kterou by obyčejná sekačka dokázala významně utlumit.  

host - 20.76 (?), 26.6.2009 9:12

Píšete, že borelioza se přenese za 12 hodin od přisátí klíštětě. Tak u mne to vůbec neplatilo. Klíště jsem měla tak ani ne 5 minut. Desinfikovala jsem si místo a Boreliozu jsem dostala. Měla jsem velký flek, který přetrvával 3 týdny. Hned jsem šla k lékaři. Ten nezjistil nic. Pokoj jsem mu nedala a za týden jsem zase šla k lékaři a to už se Borelioza zjistila. Po 30dnech léčení antibiotiky jsem si myslela, že jsem v pořádku, ale borelioza je v krvi stále i po roce. Sice problémy zatím větší nemám, ale za měsíc mám jít znovu na vyšetření krve. Prý když to bude pozitivní, tak mě zase přeléčí. Nějak je to pořád dokola. Věra

host - 20.76 (?), 26.6.2009 9:17

Ještě jsem zapomněla dodat, že mám zjištěnou roztroušenou sklerozu, takže těchto věcí bych se měla vyvarovat. Jsem ale stále unavená, i když ráno vstávám. Kdyby bylo očkování, určitě bych se nechala očkovat, takže jsem jen proti encefalitidě. V.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 117.254 (?), 26.6.2009 11:01

Můj soused má jako "živé sekačky" 12 ovcí, berana a několik odrostlých jehňat. Stádo má klíšťaty přímo obaleno. Někde jsem četla, že klíště se po nassátí odvalí a pak naklade až 3000 ks vajíček, z kterých budou nová klíšťata.  Trávu sekáme průběžně a přesto můj labrador, který se několikrát denně velmi rád máchá v bazénku a pak se vyvaluje v trávě, je klíšťaty po takovém vyvalování obsypán. Má bílou barvu, takže jsou dobře vidět.  Posbírám jich vždycky tak 8 až 10. Je ošetřován pravidelně měsíčně Frontlinem a přesto se na něm vždy několik klíšťat uchytí a co je pro mě zarážející, ssají a rostou, přestože by měla podle návodu k použití uhynout. Soused ošetření proti klíšťatům na svém stádečku neřeší. Je to velký zdroj pro šíření klíšťat, když z každého lze předpokládat 3000 dalších. Daleko větší, než od myší, podle mého názoru, i když lokálně. A kvůli myším tolerujeme dravce. Nemají být ovce také ošetřovány?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz