kdo poradí jak na špačky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.130 (?), 30.11.2008 21:15
Zkusila jsem přes větve natáhnout staré záclony, provázkem připevnit na koncích, a fungovalo to. Špačci se báli vlétnout dovnitř, dokonce si nesedali nikam v blízkosti stromu.
MK
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.38 (?), 9.3.2009 10:02
Loni mi prvně zarodil RIVAN.Na první plody jsem dychtivě čekal a chodil se dívat jak dozrávájí.Mou prvotní radost ale záhy vystřídal vztek.Jakmile začaly třešně dozrávát, a ty potvory to zjístily-nestačil jsem je plašit.Vyzkoušel jsem zůzná zavěšená plašidla-plechovky, alobal třepetajice se ve větru i ty cedečka.Nic nepomohlo.Musel jsem pár zbylých nedozrlych plodů předčasně sklidit.RIVAN jenejčasněji, ještě v době hnízdění dozrávající třešeň.Taky jsem slyšel vyvěsit budku na třešeň-no nevím.O výsledku mám pochyby.Kdo poradí?Rostislav
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 9.3.2009 10:18
CDčka, záclony, budky,... Když vám na zahradu přiletí opravdu pořádné hejno špačků, nic nepomůže. Horší už snad jsou jen sarančata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.114 (?), 10.2.2011 8:37
Mám tamjednu budku, usadí se tam jeden a ten na strom již nikoho nepustí a sám sežere málo, loni se už to osvětčilo.
Miloš.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář (358) - 175.130 (?), 12.4.2011 21:29
Dobrý večer. Vysadil jsem si sad. Mám v něm i 6 kusu třešní a jednu višeň. Letos to vypadá, že by tam moholo i něco uzrát. Všichni mi tvrdí, že všechno sežerou ptáci. Podle toho co tady čtu je to vážný problém. Moje žena přišla s nápadem . Pár dnů před začátkem červenání třešní rozvěsit na větévky imitaci třešní /červené korálky 1 ku 1/. Je to úsměšvné, ale zdůvodnila to takto. Pták přiletí a klovne do korálku - namlátí si zobák a zjistí, že plody na tomto stromě nejsou k snědku. Po tomto zjištění se ještě několikrát ujistí, že to opravdu není k jídlu a odtáhne na jinou zahradu. Je možné, že si vytvoří i podmíněný reflex, že na tom či onom stromě není žrádlo. Když mi to řekla, dobře jsem se zasmál, ale nyní se mi to rozleželo v hlavě a tyto korálky takto nastražím. Stejný postup udělám i u kanadských a kamčatských borůvek jenom s tím rozdílem, že imitace plodů bude pokud možno co nějvěrohodnější. Tak, již jste se zasmáli, ale nyní bych chtěl vědět vaše seriózní názory. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|