Jak na kuny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.156 (?), 20.3.2012 0:17
jak vypadá kuní hovínko? hledal sjem, a le nenašel. máte někdo nějaká fota? díky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.75 (?), 20.3.2012 9:14
Délka okolo 5 cm, průměr cca 1 cm, konce zašpičatělé, barva hnědo-černá. A hlavně charakteristický zápach jako mají kunovité šelmy a lišky. Takové to "liščí pižmo".
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.4 (?), 3.8.2015 18:48
|
|
|
|
|
|
|
geraldG10 - (45) - 108.10 (?), 4.8.2015 10:22
Otevřel jste sice už dost staré téma, ale můžu přidat čerstvou zkušenost. Zkoušeli jsme také vše co se na internetu objevilo, od voňavek, vlasů až po domestos, ale nic ty chlupáče nevyhnalo. Jako další pokus jsem se někde dočetl použit chlorové vápno a hle ono to zabralo. Kuna se odstěhovala. Možná je to jen náhoda, ale pro ty co s ní bojují to je další tip.
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.146 (?), 16.8.2015 7:08
S kunou je buď věčný boj... nebo si zajedete do Polska a koupíte si jed na kuny Vigonez v Polsku legální... pokud se mám rozhodnout mezi zničenou stresni izolaci a zviratkem co nechce odejít...
|
|
|
|
|
|
|
host - 37.14 (?), 27.5.2016 16:59
Na půdě pomáhá zapnuté rádio, kde hraje hudba. Nechat několik dnů a určitě se odstěhuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.46 (?), 29.5.2016 7:21
Samá lichota. Kun se zbavíte jedině tím, že je v místě a širokém okolí připravíte o potravu!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.147 (?), 23.8.2016 23:55
No já myslím, že existují jen 2 způsoby jak se zbavit kuny v domě, ten první je udělat jim blloch venku do kterého se přestěhují a ten druhý je zabít je. Nic jiného nefunguje. Zabít kunu můžete od listopadu do unora - legálně. Lze to udělat třeba tím ,že vytrávíte půdní prostory jedem na myšli Ratimor měká návnada dávat pytlík každých 5 dní , tím zlikvidujete i kuny. Humálnější a lepší způsob je stavba brlohu pro kunu (dřevěné trámy, uvnitř hnízdo se slámou..) jak se tam usadí , bude Váš dům hlídat , aby tam nepřišla jiná kuna. Když totiž kunu zabijete jedem, pak uvolněný prostor obsadí jiná kuna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 253.40 (?), 1.4.2018 7:57
Zkuste se vrátit v této diskuzi zpět na příspěvek z 21.10.2010, který popisuje nejúčinější metodu boje proti kuně.Postupoval jsem podle ní a po dvouletém boji s kunou jsem vyhrál. Předtím jsem zkoušel profesionální jed, vajíčko napuštěné fridexem, nastražené drátěné pasti s makrelí hlavou, zapnuté radio - vše bez úspěchu. A o co v té metodě jde? Je to - zamezit vstupu kuny do domu.Je jisté, že u některých stavbách je to nemožné např. u starých kůlen,, seníku... Ale v mém případě to bylo u rodinného domu, kde jsem přešel každý centimetr střechy a pomocí králičího pletiva, plechů a desek jsem ucpal všechny otvory větší jak 1 cm a nechal pouze jediný.A v noci, až kuna vyšla na lov jsem ucpal i ten. Od této doby již 4 roky mám klid od kuny.Ale pozor, kuna je schopna vyhryzat původní škvíru mezi deskami o velikosti1 cm na velikost, kterou se již protáhne, proto musíte použít i nastříhané plechy a králičí pletivo.Držím palce a přeji mnoho zdaru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|