Nefunguje nic, už nám zežral okurky ve skleníku a teď se vrhl na rajčata. 5 litrovou zakopanou a zakrytou sklinku za dva dny úplně zahrnul zemí. Nevím, co s ním, dneska jsem mu nasypal jedovaté granule, tak uvidím.
Tak stále se nemůžu hryzce zbavit. Dneska nám kompletně podryl všechny okurky a rajčata ve skleníku. Mám jen jednoho ve skleníku a je mu tam koukám dobře. Venku nikde hryzce nemáme. Když mu tam nastavím past kolmo do chodby, tak ji buď podleze nebo zahrne. Dneska jsem ve skleníku zakopal 5 litrovou sklinku přímo pod chodbu, tak uvidíme.
Podle mých zkušeností zahrnutá past byla dílem krtka a tvrdím, že chodí často po stejných chodbách. Ještě můžu poradit trik. Když se někde značí chodba, tak do hlíny opatrně udělejte jenom zářez o nějaký centimetr širší než sklopná past a položte navrch něco, tedy přikrýt a hryzec bude mít dojem, že chodbu vlatně neopouští. I když podle mne to není pravda, protože jednoho jsem zabil přímo motykou a druhého smrtelně nakopnul, jelikož jsem tu motyku neměl u sebe.
Myslím, že to krtek není, protože pokaždé když navštíví skleník, tak jede přesně pod řadou okurek a rajčat a okusuje kořeny. Manželka hryzce dokonce viděla, dkyž utíkal ve své chodbě. Tu sklenici jsem zakopal k jeho chodbě, kde nejčastěji chodí, zakryl deskama a přihrnul hlínou, tak jsem zvědav
Nefunguje nic, už nám zežral okurky ve skleníku a teď se vrhl na rajčata. 5 litrovou zakopanou a zakrytou sklinku za dva dny úplně zahrnul zemí. Nevím, co s ním, dneska jsem mu nasypal jedovaté granule, tak uvidím.
Dobře Ratimor zkusím až pak. Dneska jsem ještě udělal poslední pokus. Vím, kudy leze do skleníku, tak jsem to odkopal, díru do skleníku zacpal hluboko deskou a do jeho nory jsem nalil 30 litrů vápna s vodou. Noru jsem ucpal vápnem. Jestli i toto obejde a bude ve skleníku zas, tak mě odvezou. Pak kdyžtak zkusím ten Ratimor.
Dobrý večer. Loni jsem stavěl nový skleník a hnedka jsem dal pod celou plochu a základy králíčí pletivo. Hlodavců je tady mraky. Toto opatření se plně osvědčilo, proto jsem stejnou taktiku provedl při stavbě pařeniště. Mám pokoj. Zato k sousedům chodí na hraboše a hryzce mlsat prasata. Panečku to je potom hluboká orba, ale všechna čest jsou velice důsledná. Zdeněk
Tak jsem zalívala rajčata a pod jedním z nich se doslova propadla zem. A našla jsem tři hluboké díry... Loni jsem hryzce vypudila Rodexem - vykuřovacími patronami, tak to vyzkouším i letos a dám vědět, jestli to opět pomohlo. Tereza