Co je to za škůdce? (foto)
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Katka Prusková - (7) - 142.33 (?), 1.8.2008 9:17, zobrazeno: 19128x
Prosím poraďte mi, co je to za bílé škůdce na fotografiích, pravidelně mi ničí surfinie na balkóně. Jsou tam i mšice, ale ty bílé nepoznám a nic na ně nezabírá. Velikost kolem 1 mm.
Co to je a čím je zničit? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.74 (?), 1.8.2008 9:53
|
|
 |
|
 |
 |
|
Katka Prusková - (7) - 142.33 (?), 1.8.2008 11:13
ne, lítat jsem je neviděla
také jsem si prvně myslela že je to molice, ale nemá to vůbec křídla a popravdě se mi ani nezdá, že se to hýbe, což by nasvědčovalo těm mšicím.
Je ale divné, že první co vidím jsou ty bílé cosi, až poté si všimnu mšic, asi se dobře schovávají. Divnější je, že na ně nefungují klasické přípravky na mšice, teď se mi zdá, že zabral Fast na zravý hmyz, ale ten je dost drahý. Jsou jich tam tisíce, každy rok mi v půlce léta zničí surfinie :o(
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.152 (?), 1.8.2008 11:30
Podle mého jsou to učitě mšice nebo jejich zbytky. Nevím jak zabírá FAST, ale u něj musí být teplota do 20°C a nad 25°C nezabírá vůbec, je to pyretroid. Mně se lépe osvědčil Talstar 10 EC, ale také pozor na teploty, je to stejná skupina insekticidů, dobře bude účinkovat třeba Trebon 10 F nebo Mospilan 20SP nebo Calypso, poslední tři jmenované už nejsou tak závislé na teplotě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Katka Prusková - (7) - 142.33 (?), 1.8.2008 11:44
děkuji za informace, vyzkouším
je fakt, ze jsem často potřik prováděla při vyšších teplotách. Jako první jsem loni zkoušela Neudosan od firmy Neudorff, předpokládala jsem že bude velmi kvalitní, ale vůbec nezabral.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.31 (?), 1.8.2008 9:53
V tomhle vedru se prostě i mšice svlékají.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.90 (?), 1.8.2008 10:01
Není to molice? Zkuste se podívat na : http://www.kraus-teplice.cz/atlas/karty/molice_sklenikova.htm
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.31 (?), 1.8.2008 10:30
Jsou to skutečně zbytky po svlékání mšic. Nevím zda všechny druhy či pohlaví, ale některé procházejí tímto vývojovým stadiem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.5 (?), 3.8.2008 22:26
zrovna to samé jsem objevila na million bells a nevěděla jsem si rady, co to je. Na internetu jsem prošla kde co, ale toto jsem neobjevila. Je pravda, že zelené mšice tam mám také, ale to bílé jsem myslela , že je něco jiného. Jsem ráda, že to tady paní vyfotila a budu se držet rad, které jsem tady objevila - doufám, že je zlikviduji, je jich tam opravdu plno!!!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |