ještě to upřesním:
loni jsem tam zhruba půl na půl dával substrát a zahradnický kompost, samozřejmě v pytlík, byla to taková skoro až temně černá zemina
pokud teď polovinu "zeminy" vykopu, tak pořád tam zbyde čtvrtina čistého kompostu a i ten substrát byl obohacený
samozřejmě na tom proběhla jedna sezóna, ale i tak by ta "zemina" měla stále něco obsahovat
koupil jsem teď 6kg kyblík granulovaného kravského hnoje, to by mohlo pomoci, ne?
na záhonech na zahradě máme stejný typ půdy co je na polích, prostě jílovitá šílenost :(já ze skleníku polovinu zeminy rozhážu na záhony, tím jim určitě pomohu a z pole navezu ornici, promíchám a přidám ten granulovaný hnůj, jeho cena 200 korun je nic proti té loňské "volovině"...
zeminu ze záhonů použít nechci, všude bojujeme s kozí bradkou a se svlačcem, tomu se chci ve skleníku vyhnout, proto jsem vlastně i ten necelý metr původní zeminy dával pryč (šla do kompostu a na takový vyvýšený záhon a ještě něco na další záhony se rozházelo)
chci se na to vrhnout už zítra a rovnou tam zasít ředkvičky a jarní cibulku
tak co myslíte? kompost použít letos nechci, je tam spousty "zamořené" zeminy plevelem, na podzim si udělám "vlastní" kousek z trávy, listí a třeba jablek
všem děkuji za pomoc, člověk se stále učí...