Skleník s betonovou podezdívkou nebo piloty?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?)
4.3.2009 13:44

Udělal jsem to podobně. Ty stejné obrubníky jsem volně zapustil asi ze 2/3 do písku. Skleník jsem pak nepřipevnil k obrubníkům  (na nich jen leží), nýbrž k železným kolíkům zatlučeným v rozích.
   S podezdívkou nemám nejlepší zkušenosti. Musí být udělána důkladně a mít základy do nezámrzné hloubky. Jinak je riziko, že se v zimě na některých místech nazvedne a rozlomí. 
    Soused to vyřešil tak, že základy nekopal, vybetonoval podezdívku do bednění jen položeného na zem a vyarmoval je železem.  Taky je s tím spokojen.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 27.7.2003 15:20, zobrazeno: 18789x
Rozhodli jsme se pořídit si skleník. Nevíme zda máme podezdívku vybetonovat nebo zda koupit tzv. piloty. Máte s tím někdo zkušenosti?? e-mail: pp.mail@centrum.cz

host - 86.134 (?), 9.3.2007 7:02

Samozřejmě, že lepší je dobrá betonová podezdívka, protože zabrání různým škůdcům , kteří by se jinak podhrabali a také skleník leží na celé styčné ploše a tím pádem nemůže dojít ke kroucení konstrukce a následnému praskání skel.Při usazování skleníku na podezdívku je také dobré mezi podezdívku a spodní rám skleníku vložit proužek IPY, která vyrovná případné nerovnosti podezdívky. 

Lucas

host - 121.162 (?), 4.3.2009 13:28
Osobně jsem měl problém s tím, že jsem na pronajaté zahradě nemohl nic betonovat takže jsem koupil silniční obrubníky(výška asi 25 cm, šířka dole 15 a nahoře 10 cm, jsou zkošené od půlky a délka 1 m),pečlivě jsem vyrovnal podklad a částečně je zapustil do země.Skleník slouží již několik roků a ani v zimě se nijak nekroutí.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 4.3.2009 13:44

Udělal jsem to podobně. Ty stejné obrubníky jsem volně zapustil asi ze 2/3 do písku. Skleník jsem pak nepřipevnil k obrubníkům  (na nich jen leží), nýbrž k železným kolíkům zatlučeným v rozích.
   S podezdívkou nemám nejlepší zkušenosti. Musí být udělána důkladně a mít základy do nezámrzné hloubky. Jinak je riziko, že se v zimě na některých místech nazvedne a rozlomí. 
    Soused to vyřešil tak, že základy nekopal, vybetonoval podezdívku do bednění jen položeného na zem a vyarmoval je železem.  Taky je s tím spokojen.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz