Soudně nic řešit nechci. Chtěl jsem poradit, jestli "vybagrovat a udělat hlubší vanu", zalít nějakým chemickým sajrajtem (když tam za pár měsíců bude bio zelenina) nebo zrušit skleník...
Sousedka je vdova, která stavěla dům pár let po našem. Plot jsem dělal já na hranici našich pozemků. Na všem jsme se normálně domluvili... Ale tady je problém v tom, že si nezjistila informace o keřích před zasazením. Je to po délce pozemku 40 metrů. Ona má na většině jen trávník a na konci pozemku pár ovocných stromků. Já mám ovocné stromy na třetině pozemku.
Skleník je malý - jen cca. 2x2 metry, nízký-220cm. Je metr od hranice pozemku. Sousedce skleník nevadí.
Její živý plot zasadila pro "pohlednost", ale nemá už čas ho ošetřovat, stříhat atd. Takže jednou za čas to musím z naší strany plotu ostříhat sám. I kdybych se soudil, jediné co bych dokázal je rozbít dosavadní dobré vztahy. Není bonitní, aby někomu zaplatila likvidaci keřů - a já to ani nepožaduji. Hledám možnosti, jak mít skleník zase v tom použitelném stavu.
Napadla mne ještě varianta vybagrovat třeba 120cm hlubokou jámu podél plotu v potřebné délce a vložit tam nopovou folii. Hledám variantu, jak nechat žít kozu a přitom se nažrat :D