nova puda v skleniku
|
|
|
|
host - 115.31 (?) 8.11.2007 11:51
Dobrý den, ráda bych navázala na první dotaz. Také se na jaře chystáme udělat skleník a ráda bych věděla, jestli hnůj, který se má dát na dno skleníku pod půdu může být koňský, čerstvý, neuleželý. Slyšela jsem, že ano, ale nějak se mi to nezdá, tak bych nerada něco pokazila. Původní zemina, kterou jsme vykopali kvůli základům je velmi jílovitá a kamenitá. Můžu jí smíchat s kompostem, nebo je lepší jí tam vůbec nedávat a koupit nějakou kvalitní? Uvítám všechny rady. Mockrát díky. D.T.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 104.124 (?), 28.5.2007 12:42, zobrazeno: 22380x
Kupil som sklenik a chcem navozit don novu zeminu. Vraj sa ma dat na spodek dat slama. Mohli by ste mi poradit. Chcem pestovat len papriku ,paradajky. Dakujem za rady.
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.208 (?), 13.6.2007 23:18
Na dno je dobré dát hnůj a překrýt zeminou. Ve skleníku pěstuji jen skleníkové okurky a papriky. Podle mých zkušeností je paradajkám lépe venku (pokud nebydlíte na horách), protože ve skleníku je na ně moc teplo a ženou do výšky. A navíc papriky se s rajčaty moc nesnáší. Nejlepší je vyzkoušet si to. Učený z nebe nespad a chybymi se člověk učí...
Tak přeji hodně pěstitelských úspěchů!
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.31 (?), 8.11.2007 11:51
Dobrý den, ráda bych navázala na první dotaz. Také se na jaře chystáme udělat skleník a ráda bych věděla, jestli hnůj, který se má dát na dno skleníku pod půdu může být koňský, čerstvý, neuleželý. Slyšela jsem, že ano, ale nějak se mi to nezdá, tak bych nerada něco pokazila. Původní zemina, kterou jsme vykopali kvůli základům je velmi jílovitá a kamenitá. Můžu jí smíchat s kompostem, nebo je lepší jí tam vůbec nedávat a koupit nějakou kvalitní? Uvítám všechny rady. Mockrát díky. D.T.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.31 (?), 8.11.2007 12:20
Děkuji mockrát za radu. Ještě jedna otázka - jak vysokou vrstvu toho hnoje? A jak vysokou vrstvu zeminy na to? Bude to můj první skleník, tak opravdu vůbec nevím. D.T.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|