pepa kot - Stříbrný Zahrádkář (385) - 64.250 (?),17.2.2011 9:11
Najděte si zde na tomto webu : " Doporučili byste mi tenhle skleník? " v sekci "skleníky a pařeniště - Není to tak stará diskuze a myslím si, že vám pomůže se trochu zorientovat! Do dneška 52 příspěvků.
Chci letos postavit svépomocí malý skleník (3x2 m) a určitě bude zasklený sklem. Chtěl bych vidět polykarbonát po pár sezonách, propustnost světla bude o hodně menší.
Pokud si koupíte skleník od firmy T., tak určitě nebudete litovat. Před rokem jsem udělal to samé a jsem rád. Pokud mohu radit, jděte do betonového základu a skleník kupte co největší.
ano, manžel určitě udělá betonový základ. Ale co největší nechceme. Měli jsme u dědy opravdu veliký skleník a než jsem vyplela na začátku, na konci to rostlo znova - plevel:-(
a chtěli by jsme ten skleník, který je na půl u zdi domu.
Polykarbonátu na skleník bysem se v dnešní době nebál. Nezdá se mi, že by mé sluneční brýle ani po letech ztáceli na kvalitě sklíček a aní krytí nad balkonem a vstupními dveřmi na původním zabarvení, navíc je odolnost polykarbonátu na případný ťukanec mnohonásobně větší.
střechu mám z polykarbonátu a je to v pohodě, po 8 letech ho chci umýt vapkou, nebál bych se toho, právě naopak, metr sněhu nybyl problém, u skla bych se bál