Já měl na deskách při okraji ještě vyražený navíc nápis (takové to černé přerušované písmo, jako je někdy u čárového kódu), který UV stranu označoval. Zkuste kouknout, jestli to tam taky nemáte. Na pohmat mě obě strany přišly stejné. Petr L.
Při stavbě skleníku jsem omylem neuhlídala správné natočení polykarbonátových desek a proto teď nevím která ze stran je ošetřena proti UV záření. Dá se to nějakým pokusem poznat? Folie byly už bohužel odstraněny a nenapadá mne jak mám od sebe strany rozeznat, pokud to ještě vůbec jde! Některé z desem mám totiž určitě natočené špatně.
mám taky 4mm, ale pamatuji si, že při montování na pohmat byl rozdíl už jenom v tom, že byl vroubkovaný... jednotlivé lamely byla znát hmatem a z druhé strany ne... jdu se podívat...
Já měl na deskách při okraji ještě vyražený navíc nápis (takové to černé přerušované písmo, jako je někdy u čárového kódu), který UV stranu označoval. Zkuste kouknout, jestli to tam taky nemáte. Na pohmat mě obě strany přišly stejné. Petr L.
tak jsem pátral a hmatal a písmo nebo čísla nenašel, ale..mám ještě tabuli po obou stranách pokrytou folií, ale tu vy nemáte, takže zase nic... protože to jde poznat po sklonění proti slunci, což s tabulí na skleníku nedovedete
když si svítím odrazem od slunce do očí, tak deska nakloněná na slunce dává jednou tolik světla, když je uv deska dole-od slunce skrytá-jako by se světlo odbíjelo dvakrát, díky lamelám, když dáte uv desku k slunci, svítí,jakoby polovičně