Jak a na co ukotvit skleník?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
14.1.2013 16:48

Řešil jsem usazení skleníku podobně jako p. Walter. Položil jsem na urovnaný písek do obdélníku betonové chodníkové obrubníky a skleník na ně jednoduše položil. Do rohů a doprostřed dlouhých stran jsem zatloukl železné kolíky (vodovodní trubky) a kostru skleníku k nim navolno přidrátoval (kvůli uragánu). Nevylučuji, že když zem zamrzne, tak se obrubníky nazvednou.  Skleníku to ale 10 let nijak nevadí. Hraboše a krtky máme všude, skleníku se ale vyhýbají. Asi horko.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

bubla - (3) - 92.42 (?), 14.1.2013 16:08

Tak nakonec budeme mít skleník od Korbela oblouk dlouhý 13m a široký 3m.Co si myslíte o ztraceném bednění?Pořád nevíme jak základyMám obavy, aby se nám tam nenastěhoval hryzec, nebo jiná potvora-dost nám tady řádí.Ale bytelné základy budou dost pracné.Manžel uvažuje- betonové základy bytelné a ještě je z venku a zvrchu zateplit tvrzeným betonem.Tím pádem si je možno skleník i zvednout.Kolem skleníku na svah folii a květinový a bylinkový záhon.Dále pořád nevíme jak uličku a boky záhonu-Beton, nějaké plastové desky?Jo dobrá zpráva je, že na stavbu skleníku do 40m čtrver.nemusí být ani ohláška.Jediná podmínka je vzdálenost min.2m od sousedovic plotu.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 14.1.2013 16:48

Řešil jsem usazení skleníku podobně jako p. Walter. Položil jsem na urovnaný písek do obdélníku betonové chodníkové obrubníky a skleník na ně jednoduše položil. Do rohů a doprostřed dlouhých stran jsem zatloukl železné kolíky (vodovodní trubky) a kostru skleníku k nim navolno přidrátoval (kvůli uragánu). Nevylučuji, že když zem zamrzne, tak se obrubníky nazvednou.  Skleníku to ale 10 let nijak nevadí. Hraboše a krtky máme všude, skleníku se ale vyhýbají. Asi horko.

host - 179.22 (?), 25.3.2013 14:06

Proti nezvaným hlodavcům mám jednoduchou metodu. Jak se ukáže krtičák, vyhrabu v něm vlez a do něho dám zapálenej dělobuch. Přiklopím lopatou, na kterou stoupnu, ozve se zahřmění a krtek už se neobjeví.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz