Dobrý den,
snažila jsem se přečíst vše, co se týče tohoto tématu zde, ale pořád mi není moc jasné, kdy teda dusíkaté vápno použít. Loni na jaře jsem si pořídila skleník, skleněný V+P, nevytápěný, v zimě promrzne. Namíchala jsem koupenou zem s původní (hnůj jsem bohužel neměla) a použili jsme vápno, granulovaný hnůj, obojí poházela, zalila a zakryla jsem folií. V průběhu pěstování jsem nehnojila, vše rostlo pěkně. Na podzim jsem zaryla pouze kompost. Teď bych ráda udělala to samé s vápnem, ale nejsem si jistá, zda je to správné? Smí se používat dusíkaté vápno a granulovaný hnůj dohromady?? Manžel už mi slíbil, že mi sežene koňský hnůj, ale prý je tam hodně slámy, tak ho nechám rok uležet a bude až na příští rok a letos bych ještě použila granulovaný. Dáváte tedy dusíkaté vápno na podzim nebo na jaře? a kdy hnůj? a kdy kompost?
A jak je to s namulčovanou trávou. Jak často a kdy jí dáváte na záhon?
Omlouvám se, ale jsem začátečník a musím říct, že mi celá tahle hnojící věda není vůbec jasná. děkuji moc za odpovědi!!!
Ve skleníku pěstuji na jaře kedlubny, brokolici, salát, ředkvičky. Pak papriky, okurky, melouny, lilky a artyčoky.
Radka š.