Skladování hrušek



host - 220.186 (?)
22.10.2011 1:30

No já mám od tchána naučený postup, že hrušky sklízím v sklizňové zralosti, dám je do lísek, které jsou až do prvních mrazů u severní fasády baráku. Takže dokud je denní chod teplot od +1 do +12 jsou volně, pokud hrozí pokles ranních na -1 až -2 tak se komínky přikrejí směrem do volného prostoru ubrusy nebo prostěradly "proti prochlazení průvanem" a u baráku se drží teplota výše... No a do sklepa se uklízejí co nejpozději, když už by hrozilo nebezpečí namrznutí. Jinak hrušky vyžadují víceméně sucho, proto se dříve dávaly spíše na sýpku do obilí nebo do sena.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 199.25 (?), 18.10.2011 16:43

Mám příšerně vlhký sklep. Některá jablka se potahují plísní, ale ty s mastnějším povrchem, třeba Idared plísni vzdorují. Špatně je na tom třeba Spartan se strupovitostí zasaženým povrchem. Chtělo by více sklep větrat. Vlhkost ano, ale s mírou. Hrušky jsou potvory na skladování. Nejlepší je urychlený konzum, sušení, povidla.

         
host - 133.194 (?), 18.10.2011 23:40
No vidíte, ja som mal tiež v pivnici po lýtka vodu z roztopeného snehu, takže relatívna vlhkosť priam ideálna (cez 80%), teplota okolo +5 a napriek tomu mi šupka na Topazoch popukala. Ani som jablká pred uskladnením nemusel máčať v "herbicídnom" roztoku chloridu vápenatého. Paľo
   
host - 220.186 (?), 22.10.2011 1:30

No já mám od tchána naučený postup, že hrušky sklízím v sklizňové zralosti, dám je do lísek, které jsou až do prvních mrazů u severní fasády baráku. Takže dokud je denní chod teplot od +1 do +12 jsou volně, pokud hrozí pokles ranních na -1 až -2 tak se komínky přikrejí směrem do volného prostoru ubrusy nebo prostěradly "proti prochlazení průvanem" a u baráku se drží teplota výše... No a do sklepa se uklízejí co nejpozději, když už by hrozilo nebezpečí namrznutí. Jinak hrušky vyžadují víceméně sucho, proto se dříve dávaly spíše na sýpku do obilí nebo do sena.

      
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 179.38 (?), 24.12.2013 14:34

Haloo, jsou tady nějací milovníci hrušek, kteří stále ještě mají kde sáhnout pro dobrou hrušku?Milovníci hrušek, a nebude jich asi málo, jistě budou mít ještě nějaké uskladněné, tak jako já, a udělají pro to někdy nemožné.Uznávám, že skladování hrušek je obtížnější, než je skladování jablek.Starou vyřazenou, ale funkční ledničku jsem umístil do suchého sklepení pod garáží.Do ní jsem na podzim uskladnil odrůdy Dicolor, a Bohemica, které jsou, jak vidno stále v dobré kondici.Dicolor už má velmi měkkou, máslovitou dužinu.Bohemica je stále v tvrdém stavu.U odrůdy Dicolor, nevím proč, se uvádí skladovatelnost až do února.V normálním, klasickém sklepení, kde je vyšší teplota, by hrušky Dicolor nevydržely ani do listopadu.Jak skladujete hrušky vy?
















zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika