Skalničky na vyprahlé místo
|
|
 |
 |
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1578) - 73.206 (?) 3.1.2009 19:18
Skalniček, co snesou sucho a úpal je celkem dost:
Acantholimon, Achilea, Alysum, Arabis, Astragalus, Arenaria, Artemisia, Aubrieta, některé Campanula, Cerastium, Dianthus, Draba, Dryas, Edraianthus, Erinus, Euphorbia, Globularia, Gypsophilla, Helianthemum, Hypericum, Iberis, Lavandula, Linaria, Moltkia, Phlox, Santolina, Saxifraga ze skupiny Euaizoonia, Sempervivum, Tanacetum, některé Veronica.
To by pro začátek stačilo... .
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 174.166 (?), 3.1.2009 17:43, zobrazeno: 6628x
Poradí mi prosím někdo, jaké skalničky se hodí "střechu" sklípku - ve skutečnosti to střecha vlastně není, spíš kopeček porostlý trávou. To bych ale chtěla změnit, tráva se tu velmi špatně seká.
Představuji si, po důkladném zlikvidování trávníku, osázet něčím, co kvete nebo aspoň hezky vypadá i bez květu a přitom nedovolí trávě, aby se tu znovu rozrostla. Napadá mě rožec, běloplstnatý čistec nebo tařice, ale dál nevím, co třeba plazivé phloxy? Hanča
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.166 (?), 3.1.2009 21:11
Zajímají mě zkušenosti pěstitelů. Protože zahrádku nemám u domu, tak si představuju spíš něco přírodnějšího, co roste tak trochu samo. Hanča
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1578) - 73.206 (?), 3.1.2009 19:18
Skalniček, co snesou sucho a úpal je celkem dost:
Acantholimon, Achilea, Alysum, Arabis, Astragalus, Arenaria, Artemisia, Aubrieta, některé Campanula, Cerastium, Dianthus, Draba, Dryas, Edraianthus, Erinus, Euphorbia, Globularia, Gypsophilla, Helianthemum, Hypericum, Iberis, Lavandula, Linaria, Moltkia, Phlox, Santolina, Saxifraga ze skupiny Euaizoonia, Sempervivum, Tanacetum, některé Veronica.
To by pro začátek stačilo... .
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|