Začala mě bavit zahrádka. Je to divné?

host - 75.211 (?) 
16.4.2015 11:10

Asi to plati i pro ženské, že když je začne bavit zahrada, jsou vyřízené. Moje tchyně eufemisticky říká, že k lásce k zahradě člověk musí dozrát.wink

Když jsem byla malá, měl děda zahrádku. Vzhledem k věku jsem moc nepomohla, ale ani mě nebavilo na zahrádce pobývat. Zahrada mojí tchyně u chalupy byla odjakživa hrozné zanedbaná, což mě odpuzovalo od pokusů se jí jakkoliv věnovat.

Teprve až tchyně chalupu i zahradu vzdala a vše darovala manželovi, chalupu jsme nechali zrekonstruovat a o zahradu letos budu vlastnoručně pečovat třetím rokem. Změnila jsem ji k nepoznání a hrozně mě to baví (kytky, trávník, keře, stromy - zatim nemám čas ani chuť se piplat se zeleninou). Také tomu věnuji veškerý volný čas. Dřív jsem chodila po horách, snad se ale i k tomu ještě vrátím. Je mně 56.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 187.224 (?), 16.4.2015 15:19

Zahrada mě opravdu začla bavit v 45 a vůbec nemám pocit že jsem vyřízenej :).  Mít za sebou pěknej kus práce, stromy nebo záhony plný květů, později pak pěkných plodů, sklep se slivovičkou nebo vlastním vínem, na ranní nebo podvečerní procházce zahradou si myslím, že není se za co stydět. :).   Dávno vím že nejvíc hloupých řečí mají lidi kteří jseu furt naložení v hospodě. Každýho věc, já jsem spokojenej.   Mnoho zdaru všem příznivcům zahradního kutění     j.c.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 16.4.2015 19:15

Inu tatínek má vždycky pravdu. Dokud chlapa baví sex a nebaví práce, je to dobrý. Jakmile jej začne bavit práce a přestane bavit sex, je to v loji. Upraveno, na dílně se to říká ostřeji. 

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 16.4.2015 20:56
Nesouhlasím s názorem o impotenci, protože je mi 29 a zahrada mě baví už 8 let a stále jsem podle manželky potentní až moc. Jinak v dětství jsem také zahradní práce přímo nesnášel a moje snaha všechno sabotovat všemožnými způsoby občas slavila úspech. Stačilo zlomit násadu a byl jsem od práce vyhozen. Až po nástupu do zaměstnání se můj přístup poněkud začal ubírat opačným směrem. Stačilo si najít životní partnerku a bylo hotovo. Od té doby mě to prostě baví. Ovoce, zelenina, kytičky, dva skleníčky, prostě balzám na duši. Ono sedět na lavičce, drbat kočku, pít pivo a koukat jak se na grilu točí kus masa a na stole mísa plná vlastní zeleniny to taky není k zahození. Zahradním šílencům zdar.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz