Sadbovače vaječné - recept

host - 49.69 (?)
19.6.2014 12:18

Ještě nasazení ruliček při vytažení sadby.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 49.69 (?), 19.6.2014 12:16, zobrazeno: 4011x

Asi nebudu první koho to napadlo, ale zatím jsem to nikde neviděl, tak se tou blbůstkou s Vámi podělím. Narazil jsem zde na vlákno, kde pán popisoval, jak si doma dělá své sadbovače s ruliček od toaletního papíru. Jelikož mě takovéhle blbinky zajímají a baví mě když se něco co se vyhazuje, ještě použije, hned jsem to vyzkoušel. Mezitím jsem zkusil ještě jednu věc. Letošní sadbu melounů a tykví jsem zasel do obalu od 10 vajec. Obal otevřete, utrhnete výko a dáte ho jako podmisku do spodu obalu. (podmiska jenom jako - saje vodu a celé to lépe drží). Na fotkách je to vidět. A pán s ruličkami mě přivedl na další myšlenku.  Když sazenice ve vajčkovém obalu vyjede a je ji třeba pikýrovat, nasunete na ni půl roličky od toal. p., která přesně pasuje do otvoru na vajčko - dosipete zeminu k sazenici a jede se dál. V čase výsadby je plato již dost měké a krásně se jednotlivé sazeničky odělují a já pouze více poruším papírový obal a sadím i sním. Nikde žádné plastikové hrnečky, čisto. Je to taková blbůstka ale - MĚ TO BAVÍ.

Sadba vaječná
Sadba vaječná

host - 49.69 (?), 19.6.2014 12:18

Ještě nasazení ruliček při vytažení sadby.

host - 49.69 (?), 19.6.2014 12:20

foto se ztratilo tak snad teď. Hezké dny 

Lukáš Řežábek

Sadba vaječná
Sadba vaječná
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024