Jakou keramickou pánev?



host - 182.242 (?) 
12.3.2013 2:07, zobrazeno: 54082x

Dobrý den. Rozhodujeme se, jakou keramickou pánev si máme koupit. Jedná se o bio keramickou pánev od fy. Eta a o keramickou pánev od Tescomy. Průměr pánve je 24 cm. Bio pánev je o 100% dražší, než Tescomácká, cca kolem 1500Kč. Na ceně už nesejde, protože bychom ji chtěli mít na řadu let a připravujeme pokrmy i pro malé dítě. Pánev chceme hlavně na palačinky, přírodní maso, vajíčka,zeleninu a ryby (používáme indukční sporák). Je pravda, že tyto pánve nepotřebují olej?(papír toho snese mnoho). Která pánev nám bude lépe vyhovovat? Děkujeme za názory. Roman

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 14.3.2013 18:25

Euro-, Eko-, Bio-... to jsou předpony které mne zvedají ze židle. Mezi Bio pánví a jakoukoliv jinou keramickou pánví je rozdíl právě jenom v ceně. Samotná technologie keramického povlaku je převratná a úžasná. Bez ohledu na to jestli to nazvou Bio... Mám keramickou pánev "Delimano" a naprostá spokojenost. Takovou omeletu lze připravit opravdu bez tuku, jinak (ale to je spíše záležitost chuti) pro jiné použití tam trošičku tuku dávám. Pár kapek, skutečně. Mytí je jednoduché - vlastně se nemyje. Stačí vytřít ještě zatepla papírovým ubrouskem. V tomto případě reklamy nelžou.  koupi vřele doporučuji, investice do "Bio" je otázka určitého náboženství a přebytku peněz.

Jo - měl jsem v rukách i pánev z Tescomy a ještě nějakou jinou... všechny se chovaly stejně příznivě.

   
MTabulka - (7) - 140.158 (?), 2.4.2013 14:51

Pokud chcete pánev na několik let, rozhodně nemůžete přemýšlet o keramické. Tá má ve výsledku o mnoho horší vlastnosti než klasický teflon, nebo titan. Je sice zpočátku ještě více antiadhezní (nepřilnavá) než výše zmíněné povrchy, ale na druhou stranu ta nepřilnavost rychle ubývá a po pár měsících vaření je pryč. Lepší je mít pořádnou titanovou, nepříklad od Ballarini. Pokud chcete 24cm, bral bych pánev CORTINA Ballarini 24cm hluboká s termobodem.

      
host - 182.242 (?), 3.4.2013 0:32

Dobrý den. Děkuji Vám pane Tabulko za cennou radu. Máme pánev a sady nádobí od Zepteru a Tescomy a jsme moc spokojení. Na Vámi zmiňované pánve a recenze na ně se podívám na internetu. Jaký je váš názor na Zepter? Keramický povrch pánve se zničí i dřevěným nádobím? Děkuji. Roman

         
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 51.179 (?), 3.4.2013 9:18

Já mám tři keramické pánve už přes dva roky, vaří se na nich dost intenzivně. Úbytek "antiadhezivity" nepozoruju. Ale je fakt že do nich zbytečně nešrábu kovovými nástroji, nedrhnu drátěnou a nedávám do myčky. Jenom vytřu papírovým ubrouskem. Ono víc ani není potřeba. Ale třeba to přijde, začne lepit a změním názor. Zatím fakt spokojenost.

         
jfalta - (39) - 220.94 (?), 6.4.2013 10:02

Mám stejnou zkušenost s keramickou pánví (Tescoma vitapan) jako popsal pan mtabulka. Používáme jen dřevené vařečky a myjeme opatrně. 

            
host - 182.242 (?), 9.4.2013 1:27

Dobrý den. Pánev Ballariny-Cortina není bohužel na indukční sporák.no Roman

   
host - 216.160 (?), 16.4.2013 8:06

keramické pánve mají přes všechny reklamní bláboly kratší životnost, než kvalitní s teflonovým, nebo teflono-titanovým povrchem.

Tolik úvodem. nepočítejte s tím, že Vám při běžném používání "vydrží řadu let". Co se týče oleje je to podobné, jako s tvrzením o životnosti. Jako každý nepřilnavý povrch má tyto vlastnosti dokonalé nepřilnavosti pouze krátce, posléze je vždy dobré použít i malé množství tuku.

Add bio - kdo je tak ovlivnitelný, že za přvlastek platí víc peněz, nezaslouží si ani náznak soucitu.  Pánev vybírejte ve speciálce tescomy, nebo v Makru. Vybírejte podle síly nosného materiálu, vždy litou a nikoli lisovanu pánev. Povrch s titanovou vrstvou vykazuje ze současného stavu na trhu asi to nejlepší, ale ani zde nepočítejte s "pánví na celý život". Nicméně v Makro najdete i Vámi požadovanou profi pánev s keramickým povrchem, počítejte ale s kratší životností, než u kvalitní pánve například od Tefalu.

      
host - 48.61 (?), 7.5.2013 13:14

Musím souhlasit, měla jsem keramickou pánev a vydržela mi cca 2 roky a to jsem se k ní chovala hezky - žádné kovové náčiní, žádná drátěnka ani myčka nádobí. Možná to byl jen špatný kus, ale byla jsem zklamaná. Teď mám doma litinu Carl Victor asi třetím rokem a zatím vše ok. Nepozoruju, že by byl nepřilnavý povrch nějak poškozen, nebo že by pánev ztrácela své vlastnosti - pořád se mi na ni nic nenapaluje a pořád skvěle vede teplo. Oproti té keramické je to určitě rozdíl.

   
danetta - (5) - 182.29 (?), 9.5.2013 18:54

Keramickou pánev mám 3 roky - zatím spokojenost, i když věčně asi nevydrží. Oleje dávám jen pár kapek... V porovnání s teflonovou mi keramická pánev přijde lepší. Titanová by měla být nejkvalitnější, ale ještě jsem jí nevyzkoušela, protože keramická zatím pořád drží :-)

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika