Identifikace rostliny
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 148.136 (?) 1.12.2019 23:12
Na první pohled jsem si řekl: cesmína - a pořádně narostlá!
Druhý a další pohledy na obrázek ve větším zvětšení mne zviklaly:
-
Zdá se mi, že "to" má spodní stranu listů světlou, možná bíle(šedobíle) plstnatou?
-
Kůra (borka) na spodní části kmínků je podélně rozpraskaná. Nezdá se mi, že bych takovou viděl na starých cesmínách (pravda: zase tolik jsem jich neviděl a tak podrobně jsem na ně nekoukal...)
-
Jednotlivé listy nejsou dostatečně zřetelně vidět a už vůbec nelze tvrdit, že by byly po okraji zřetelně ostnité (ale ani všechny cesmíny to nemají, zvláště na starších jedincích).
-
Trošičku se mi zdá, že tam jsou vidět jakési trojhranné či čtyřhranné světlé (světle zelené) plody.
Není znám termín a místo focení keře. Je to aktuální stav? (Většina keřů a stromů je v současné době opadaná. Množství zeleně na fotce napovídá, že by to současní fotka být neměla)
(Bobkovišen si troufám s velkou jistotou vyloučit).
A co se tedy dále nabízí podle výše uvedených bodů?
-
Vrba jíva - "kočičky", případně jiný podobný druh vrby?
-
Podle kůry - taky jíva - kočička.
-
? taky jíva?
-
Brslen? Evropský? (Plody ve zralosti jsou růžové. A listy zase vstřícné. Takře ten asi ne a ty plody na fotce jsou jen výplodem mé fantazie?)
A co dodat? Snad jen povzdech: babo raď!
Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.161 (?), 25.8.2019 16:57
Já vim, je to zmatené popisování, nejsem v tom moc zběhlá :-D Každopádně tu anděliku lékařskou mám a ta je celá mohutná, tohle je, by´t vysoké, ale stále oproti ní tintítko co se týče listů, stonku i květu.
Ta andělika obrovská jsem koukala, že je celá fialová, tohle má jen květ fialový a je to taky mohutná rostlina.
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.161 (?), 25.8.2019 17:02
Já jsem to asi našla, pomohla jste mi s těmi miříkovitými... Daucus carota ´Dara´, divoká mrkev... ale nevím kde se tu vzala :-D Každopádně ji mám ve formě semínek, tak to zkusím příští rok vysít, je moc hezká, když kvete.
Děkuji :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.229 (?), 12.9.2019 21:58
Zdarvím a prosím o radu, co to může být. Roste to na poli s prosem. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.41 (?), 12.9.2019 23:17
Mohla by to být odkvetlá psárka... Je to poněkud máznuté a není vyfocena celá rostlina. Lída
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 248.163 (?), 13.9.2019 7:49
Bér.
Josef.
(Změna jediného písmenka oproti mému předchozímu vyjádření)
|
|
|
|
|
|
|
Pomoc - (1) - 98.28 (?), 30.11.2019 12:20
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by mi tu někdo nepomohl identifikovat tuto dřevinu, kterou jsem našel v parku?
Předem děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.100 (?), 30.11.2019 21:37
Při zvětšení to vypadá na tu bobkovišeň, i podle střídavých listů, ale detail by byl lepší, jak píše Konvalinka. Lída
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 148.136 (?), 1.12.2019 23:12
Na první pohled jsem si řekl: cesmína - a pořádně narostlá!
Druhý a další pohledy na obrázek ve větším zvětšení mne zviklaly:
-
Zdá se mi, že "to" má spodní stranu listů světlou, možná bíle(šedobíle) plstnatou?
-
Kůra (borka) na spodní části kmínků je podélně rozpraskaná. Nezdá se mi, že bych takovou viděl na starých cesmínách (pravda: zase tolik jsem jich neviděl a tak podrobně jsem na ně nekoukal...)
-
Jednotlivé listy nejsou dostatečně zřetelně vidět a už vůbec nelze tvrdit, že by byly po okraji zřetelně ostnité (ale ani všechny cesmíny to nemají, zvláště na starších jedincích).
-
Trošičku se mi zdá, že tam jsou vidět jakési trojhranné či čtyřhranné světlé (světle zelené) plody.
Není znám termín a místo focení keře. Je to aktuální stav? (Většina keřů a stromů je v současné době opadaná. Množství zeleně na fotce napovídá, že by to současní fotka být neměla)
(Bobkovišen si troufám s velkou jistotou vyloučit).
A co se tedy dále nabízí podle výše uvedených bodů?
-
Vrba jíva - "kočičky", případně jiný podobný druh vrby?
-
Podle kůry - taky jíva - kočička.
-
? taky jíva?
-
Brslen? Evropský? (Plody ve zralosti jsou růžové. A listy zase vstřícné. Takře ten asi ne a ty plody na fotce jsou jen výplodem mé fantazie?)
A co dodat? Snad jen povzdech: babo raď!
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|