Zase růže
|
|
|
|
|
|
|
|
babiJuli - (5) - 7.87 (?), 8.10.2012 13:16, zobrazeno: 38074x
Chtěla bych zasadit růžovou popínavou růži. Nevíte někdo, která by nejvíce splňovala tyto požadavky? Popínavá, čistě růžová, ne moc choulostivá na mráz, zdravá (co nejodolnější vůči černé skvrnitosti a padlí), aby moc nezesvětlovala - držela barvu a dobře se čistila. Existuje něco takového? Pokud máte nějaké zkušennosti, prosím, ozvěte se. Já toho o růžích moc nevím, jediné co mohu doporučit je čajovka Super star, mám ji už nejméně 25let a stále krásně kvete, Kde už je ostatním růžím zasázeným ve stejné době konec?!. Babi Juli.
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 9.10.2012 10:57
ahoj babi Juli -- tak nevím. všechny požadavky asi splnit nepůjde. ona ta skvrnitost poslední roky řádí všude - ale hezká je Coral Dawn.. letos se moc přes ty mrazy nepředvedla, ale má krásné květy, ani moc neblednou. další spolehlivá, ale prázná a karmínově červená je Dortmund. kvete bohatě a až do mrazu. jinak si nahonem nevzpomenu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 22.10.2012 11:44
krásná popínavá - nebo i keřová růže je Rosarium Uetersen - má nádhernou barvu . taky ji ovšem dala zabrat letošní zima. jako ostatně skoro všem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 9.1.2013 16:05
s hydroponií nemám žádné zkušenosti. ale zkusit s emůže dát do petky s uřezaným dnem i vrškem hlínu a do ní opatrně nasadit. toto dát do většího květníku doplněného hlínou nechat v chladném a světlém prostředí ale je to jen pokus taky bych asi namočila do stabilizátoru --.. dokonce jsem četla že se dají růže řízkovat a sadit řízky i v bezmrazné zimě.. musí se řízek skoro celý dát do půdy, zalít a přikrýt petkou. ale v našich podmínkách tomu moc nevěřím. K.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 10.1.2013 18:16
Sice si myslím, že nezakoření, ale zkusila bych to takhle: řízky namočit do stimulátoru, zasadit do květináče tak, aby ze země čouhalo jen 1-2 očka, zalít, přikrýt Pet lahví bez dna a bez uzávěru a nechat v té bezmrazé místnosti, občas zalít. Je to prakticky tak, jako když se řízkují v létě... Ale jde o to, jestli budou mít ještě dost síly, když byly tak dlouho ve vodě. To, že jim napučela očka, nic neznamená... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.1 (?), 14.1.2013 21:26
Okouzlila mě tato barevná kombinace, oranžová by měla být Lady Emma Hamilton, nevím s tou růžovkou - měl by prosím někdo nějaký nápad?
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 15.1.2013 8:06
to může být třeba růžová Mary Rose - nebo i jiná austinka --podívejte se na stránky David Austin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|