Výsadba růží
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 167.10 (?), 18.9.2008 11:04, zobrazeno: 14158x
Dnes mi poslala firma Sieberz 2 anglické růže, jsou prostokořenné. Myslela jsem, že se růže sadí až v říjnu.Zasadila jsem je a jak dál. Tohle počasí brzo skončí a bude zase pěkně a mám strach ať nezačnou rašit. Poraďte. Eva
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 18.9.2008 11:26
Nabízí se otázka, proč jste je sázela, nicméně myslím, že to přežijí. Nadzemní výhony mohou pomrznout, je třeba před příchodem mrazů hodně nakopčit a na jaře zase pustí nové výhony. JITA
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.103 (?), 18.9.2008 14:16
Chápu, že Vám nic jiného nezbylo, než růže zasadit, když Vám byly zaslány takhle předčasně. Je to bohužel nešvar, kterého se zodpovědný zahradník nedopustí, aby prodával růže s ještě nevyzrálými výhony a navíc v nevhodnou dobu. Přesto si myslím, že to vaše růžičky přežijí, při teplém podzimu asi i vyraší, ale pokud mají zdravé kořeny a dostatek vláhy asi jim to nijak zásadně neuškodí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.10 (?), 18.9.2008 16:20
Růže přišly v dobré kvalitě, tři výhony, hodně zkrácené a konce zavoskované, kořeny dlouhé a husté, z řidičem se hádat nemá cenu, on za to nemůže. Půda je úpně promočená, ještě že to neposlali minulý týden. Jsem ze Severní Moravy a tak využívám doručení poštou, nebo DPL, z místními prodejci mám poslední dobou špatné zkušenosti. Web krásné růže jsem taky sledovala. Eva
|
|
 |
|
 |
 |
|
Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 22.9.2008 14:50
Je to trošku od tématu, ale jedná se o výsadbu růží. Letos v létě jsem koupila v Bau kontejnerovanou růži, bohužel si nevzpomenu na jméno, růže je pojmenovaná po manželce šáha Páhlaví, je moc pěkná, hlavně ta kombinace bílo růžové, dlouho jsem ji sháněla, ikdyž vím z Encyklopedie, že je trochu háklivá, ale nešť. Byla zavoskovaná, v kontejneru, ale prohlédla jsem ji celou, včetně kořenu, nebyla špatná, větviček pět i s puky, kořeny celkem dobré, cena šílená, kroutily se mi prsty, ale koupila jsem ji. Samo, že jsem se doma nepochlubila, kolik že holka stála. zasadila jsem ji, zalévala, dohlížela, domlouvala, tak jako všechny růžařky s novými přírůstky, ale ouha, větvičky začaly usychat, zbyla jediná, která je solidní, má několik listů. Dnes ji dojdu zkontrolovat a mám docela strach, jestli tam vůbec ještě jsou. Jinak v obchodních domech růže nekupuji, a je mi moc líto těch chudinek, co tak přežívají a v jakých podmínkách. Mějte se hezky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 22.9.2008 14:57
milá paní,
napsala jste svoji zkušenost, moje je jiná a popínavé ramblery z Bmaxu rostou jako diví. Inu, nelze paušálně posuzovat. JITA
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 24.9.2008 13:03
Včera jsem ji zkontrolovala, stav je stále stejný, jedna větvička, jeden list, ostatní je pryč, a to jsem nenašla odvahu šťourat v zemi, odkud tem přírůstek vlastně roste, jestli to není náhou planý vlk, ale má v tom listu pět lístečků, takže je to snad dobré. Utěšuji se tím, že roste do země a tvoří kořenový bal a teprve příští rok se ukáže. Jmenuje se Imperatrice Farah. Mějte se hezky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.10 (?), 2.10.2008 11:13
Přečítala jsem si příspěvky ohledně tohoto hryzacího darebáka a šokovalo mě jedno tvrzení, že hryzec okousal kořeny růže. Nechci tohle zvíře dále krmit, proto jsem chtěla zahrádku zrušit a nasadit tam růže a jiné trvalky. Eva
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|