Dobrý den,
jsem tu poprvé, přesto doufám že i kdokoli, snad právě paní Lili, která se zdá být odbornicí, pomůže.
Naši sousedi měli růži. Byla nádherná, kvetla snad celý rok a nádherně voněla. Býval to obrovský keř, v posledních letech ale strádala. Sousedi se stěhují a mě dovolili si tu růži vzít. Jelikož to ale byla změna stanoviště po více jak 30 letech, nebylo to snadné. Navíc z ní po předchozím strádání zbylo spíš menší "košťátko" skoro bez listů.
Přesazené růži jsem věnovala všechnu myslitelnou péči a ona mě za to už po dvou týdnech po přesazení odměnila jedním novým výhonkem z kořenů, kupou roztomilých drobných nových lístečků a dokonce několika poupaty!
Po rozkvetení prvního poupěte jsem byla nadšená a tomu že v něm lezou takové skoro neviditeln čárky (asi hmyz) jsem nepřilkádalala pozornost. Květ ale už druhý den úplně odešel (dřívě vydržely květy týdny). Dvě poupata jsou jakoby bez špiček a uvnitř zčernalá a dnes vykvetlý květ v sobě má taky ty droboučké potvory. Jsou asi 1 mm dlouhé a uzoulinké, že je skoro není vidět. Prosím poraďte co to je a jak na ně.
P.S. květopas to zaručeně není.