Dobrý večer, kdepak, padlí je bílý povlak, listy vypadají jako potažené plísní-vlastně to plíseň je... já používám Baycor, je na padlí, rez, černou skvrnitost. První rok jsem růže stříkala hodně ale pak jsem se na to vykašlala:) Buď tu menší míru zvládnou a nebo smůla a je fakt, že další rok byli ok, jediný postřik provádím vždy najaře a to Baycorem a pak jsou v poho. Ale můžete použít jakýkoliv proti těmto nemocem. Já kdysi koupila toto balení a tak ho spotřebovávám, zatím teda stále funguje:) A pak někdo ještě stříká proti přezimujícím škůdcům, já ne. Nechávám to na přírodě, jediné s čím mám letos problém je padlí na New Dawn, loni sázená. Počítám, že příští rok už bude ok, měla chudinka špatný start. Listy které jsou zasaženy č. skvrnitostí stejně opadají, já je vždy otrhám a spálím... zvláštní, že ze stromkové která odešla vyrazily vlky a ty mám každý rok zasaženy hodně, letos prvně kvetly, mají už šípky, tak je nechám. Kousek od nich mám Flamingo, Super Star, Message, Whisky a jsou zasaženy minimálně:) Snad jsem poradila dobře:) Pokud je ta vaše mladice, vyčkejte, co bude příští rok, to mi vždy šli růže líp:) Letos,,mlaďochy´´ mám taky pořád okousané, samá zelená housenka... no uvidím, co bude příští rok, třeba taky najaře začnu stříkat proti škůdcům...