Špatné listy růže

jmarek - (17) - 9.2 (?)
5.10.2009 20:25

A čím byste to stříkal/a, pokud byste to udělala? Něčím na padlí?

Děkuju.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jmarek - (17) - 9.2 (?), 3.10.2009 14:34, zobrazeno: 9162x

Zdravím,

koupil jsem si růži Queen of Sweden. Je moc hezká, pěkně kvete, ale v poslední době se mi začalo něco dít s listy. Pro jistotu jsem to postříkal proti padlí, ale chtěl jsem požádat o zhlédnutí a případně o radu, zda se nejdná ještě o něco jiného a případně co se s tím dá dělat.

Děkuje a zdraví

Honza Marek

Dírkované listy
Dírkované listy
Listy více u země
Listy více u země

host - 230.129 (?), 3.10.2009 17:23

dobrý den- podle obrázků bych si myslela na brouka- letos se velmi vyskytovali zlatohlávci, ale ti mají raději květy. Další možnost jsou kroupy- ono to chvíli trvá než.potlučený list v místě nárazu zbělá a pak se udělá dírka. Jiné řešení mě nenapadá.    K.

honey - (43) - 218.253 (?), 4.10.2009 20:27

Nejsou tam zpocatku cerne flicky, ktere jsou jakoby vysusene az nakonec napadena cast listu vypadne? Mam to na Queen of Sweden take... tesne vedle mam jine ruze a u nich to na listech neni.

host - 207.34 (?), 4.10.2009 22:49

Ty žluté listy, pokud jsou na nich i černé fleky je černá skvrnitost, u Vás na fotce to není nijak hrozné... v takovéto míře je ani nestříkám...

jmarek - (17) - 9.2 (?), 5.10.2009 20:25

A čím byste to stříkal/a, pokud byste to udělala? Něčím na padlí?

Děkuju.

host - 207.34 (?), 5.10.2009 20:57

Dobrý večer, kdepak, padlí je bílý povlak, listy vypadají jako potažené plísní-vlastně to plíseň je... já používám Baycor, je na padlí, rez, černou skvrnitost. První rok jsem růže stříkala hodně ale pak jsem se na to vykašlala:) Buď tu menší míru zvládnou a nebo smůla a je fakt, že další rok byli ok, jediný postřik provádím vždy najaře a to Baycorem a pak jsou v poho. Ale můžete použít jakýkoliv proti těmto nemocem. Já kdysi koupila toto balení a tak ho spotřebovávám, zatím teda stále funguje:) A pak někdo ještě stříká proti přezimujícím škůdcům, já ne. Nechávám to na přírodě, jediné s čím mám letos problém je padlí na New Dawn, loni sázená. Počítám, že příští rok už bude ok, měla chudinka špatný start. Listy které jsou zasaženy č. skvrnitostí stejně opadají, já je vždy otrhám a spálím... zvláštní, že ze stromkové která odešla vyrazily vlky a ty mám každý rok zasaženy hodně, letos prvně kvetly, mají už šípky, tak je nechám. Kousek od nich mám Flamingo, Super Star, Message, Whisky a jsou zasaženy minimálně:) Snad jsem poradila dobře:) Pokud je ta vaše mladice, vyčkejte, co bude příští rok, to mi vždy šli růže líp:) Letos,,mlaďochy´´ mám taky pořád okousané, samá zelená housenka... no uvidím, co bude příští rok, třeba taky najaře začnu stříkat proti škůdcům...

jmarek - (17) - 9.2 (?), 6.10.2009 22:09

Díky za radu... Zkusím to tak, jak jste radila. Mě té růže bylo líto a nerad bych o ni přišel...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz