Růže, kterou sázel můj táta

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 159.79 (?)
6.7.2009 16:11

Zdravím New Dawn, napadá mě (bez záruky), že se vaše růže velmi podobá kultivaru 'Mischief' (McGredy 1961). Pro ten je typická pevnost a trvanlivost rozkvetlého květu se zkadeřenými okraji (odtud název "rozverná").  Začíná jako ušlechtile tvarované poupě, květ v plném rozkvětu je pevný a oproti jiným růžím dlouho vydrží než opadá. Téměř nikdy při odkvětu tzv. "nerozkřápne" do nevzhledného tvaru...   Ale jak říkám, z fotky přesně určit růži je hrozně těžké. Zkuste porovnat na HMF a ruze.wi.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 5.7.2009 0:41, zobrazeno: 3937x

Prosím... Můj táta zasadil zhruba 1960 - 1975 velkokvětou růži podobnou Superstar. Ale tato je malinko do lososova, je nižší (cca 60-70cm), voní a stonek je dočervena s červenými trny, listy tmavě zelené lesklé, mladé črvenavé. Řízek z ní se mi tehdy chytil jen jeden a původní růže pak zašla. Nyní už mám dvě, ale neznám její jméno. Zatím jsem ji nikde nenašla, i když ji na netu stále hledám. Pokusím se přiložit fotky, třeba někdo budete vědět??

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 159.79 (?), 6.7.2009 16:11

Zdravím New Dawn, napadá mě (bez záruky), že se vaše růže velmi podobá kultivaru 'Mischief' (McGredy 1961). Pro ten je typická pevnost a trvanlivost rozkvetlého květu se zkadeřenými okraji (odtud název "rozverná").  Začíná jako ušlechtile tvarované poupě, květ v plném rozkvětu je pevný a oproti jiným růžím dlouho vydrží než opadá. Téměř nikdy při odkvětu tzv. "nerozkřápne" do nevzhledného tvaru...   Ale jak říkám, z fotky přesně určit růži je hrozně těžké. Zkuste porovnat na HMF a ruze.wi.cz

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 8.7.2009 0:52

Dobrý den, paní Lili, děkuji mockrát za navedení na směr. Ta "Mischief" to sice není, je růžovější, ale když jsem hledala její různé fotky, mám dojem, že jsem našla tu svou. Mohla by to být  "Duke of Windsor" (Tantau 1969). Fotka na HMF odpovídá(pokusím se ji vložit), i popis. Díky moc!!           Lída

Duke of Windsor
Duke of Windsor

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 159.79 (?), 8.7.2009 9:20

Zdravím Lído, podle té nové fotky bude D. Of W. dobrá trefa. Na těch za deště působila světleji a perleťověji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz