host - 163.46 (?), 5.9.2007 21:34
Trochu zkušeností s pěstováním na přímé jižní straně. Nesázet růže těsně u jížních zdí – trpí velmi suchem a chorobami. Jestliže však je jižní zeď zakryta například vinnou révou, tak se před takovouto zelenou kulisou růžím daří. Nezapomeňte však růže na jihu zalévat (ne na list), hlavně v období sucha a ve dnech listu (ryby, rak, štír). Nikdy jsem je moc nehnojila, ale letos jsem to napravila a růže jsou opravdu krásné, stále hojně kvetou. Nevím jestli je to úplně správné, ale růže jsem letos hnojila 3x , zaprvé v posledním týdnu v dubnu jsem celou zahradu (i růže) pohnojila cereritem (30-60 g/m2), podruhé - asi tak na začátku 2.dekády května, když růže začnou tvořit poupata se mají hnojit roztokem rychle účinkujícího plného hnojiva (těsně po závlaze nikoli na vyprahlý záhon), potřetí - stejně jako v květnu roztokem rychle účinkujícího plného hnojiva. Já jsem použila organické hnojivo, nasypala kolem růží a motyčkou zapravila do země. Čeká mně poslední hnojení a to nyní v září draselným hnojivem, a to z důvodu, aby růže díky draslu byly odolné a přežily zimu v pořádku. Lepší rady najdete určitě na internetu. Přeji úspěch.
|