Přesázení 10roků starých růží

host - 230.129 (?)
12.9.2014 17:33

ahoj všem - to jsou všechno riskantní operace  :)nejlepší by bylo udělat řízky a buď dát naočkovat některému z pěstitelů růží / Šíp, Pelcovi / nebo dát řízky do země pod petku.. doba je pokročilá, ale mám zkušenost, že srpnové nebo začátek září chytly líp než letní. není už takové vedro.. a růžím očka raší i teď. za ten poslední pokus nic nedáte.  K.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 182.227 (?), 2.9.2014 12:37

Tak, jestli je potřebujete přesadit, co Vám jiného zbývá než to zkusit.Tak, jak psal Standa.Po opadu listů.Nijak nespěchejte.Jestli je vykopáte teď, tipoval bych, že se neujme žádná.Začátkem října u růží, je to stále brzy.Nejdříve koncem října, nejlépe až v polovině listopadu.

Ono s přesazováním je vždy lepší nespěchat a je lepší pletiva nechat řádně vyzrát.Třeba meruňky se mohou odlisťovat a pak sázet už 1.října.Ale jestli přijde krutější zima, nemusí přežít žádná.Když se nechá vyzrát do třeba 20.října a teprve se odlistí a vykope, zimu v takovém případě přečká bez jakýchkoliv problémů. P

host - 230.129 (?), 12.9.2014 17:33

ahoj všem - to jsou všechno riskantní operace  :)nejlepší by bylo udělat řízky a buď dát naočkovat některému z pěstitelů růží / Šíp, Pelcovi / nebo dát řízky do země pod petku.. doba je pokročilá, ale mám zkušenost, že srpnové nebo začátek září chytly líp než letní. není už takové vedro.. a růžím očka raší i teď. za ten poslední pokus nic nedáte.  K.

host - 13.141 (?), 30.5.2015 7:38

Přesazovala jsem v březnu, protože to byla nutnost před stavebními pracemi. Bylo nad nulou, ale začalo sněžit. Růže byly tak deset až patnáct let staré. Vůbec jsem se s tím nepárala, vyrýpla jsem růže s balem země, který hned skoro celý opadal. Hlavní kořen byl tak dlouhý, že jsem ho po půl metru musela přeseknout. Dala jsem do země kompost, vrazila tam i granulované hnojivo, zalila a odešla. Nejprve obrazily dvě růže, cca po dvou měsících začala obrážet i poslední. Tak jsem zvědavá, zda přežijí léto a pak zimu. Naopak pečlivě vzaté a sázené řízky od pnoucí růže se do podzimu ujaly a přes zimu pod sklenicí zmrzly.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz