Pnoucí růže velkokvětá červená

host - 209.6 (?) 
23.5.2010 22:48

Dobrý večer, Sympathie patří mezi odolné a mrazuvzdorné růže v našich podmínkách, ochrana nevím, nevím, nakopčit kořeny, mohutný keř bude problém něčím nakrýt. Četla jsem že v Rusku používají silnější bílou netkanou textilku, asi se to jmenuje Lutrasil(čalounické potřeby).

Na jižní straně se růži bude dařit, ale červená barva květů se bude "připalovat" na sluníčku. Růže by měly více kvést pokud výhony jsou vedeny vodorovně.

Já mám Sympathii 2 roky, takže je zatím malá a výhony mi částečně namrzly. Už krásně obrůstá a má malá poupata. Mám ji u plotu a hodlám ji vyvazovat později až bude větší. Slunce bude mít celý den. Někde jsem tu dávala fotky, asi vlákno Růže. Nejsem přihlášená. Eva

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 21.6.2010 18:23

Tak Sympathie už kvete, jen to deštivé, chladné počasí je děs, ale jí moc nevadí, ale ten plot bude obrůstat dlouho.

Bez názvu
Bez názvu

host - 67.102 (?), 24.5.2010 8:09

Dobrý den,

popínavá růže Sympathie je již klasika. Snad nejrozšířenější pnoucí růže. Pochází od šlechtitele Kordes (Německo) a je již z roku 1964. Určitě je to dobrá volba, stále má dobrou odolnost vůči chorobám. Pokud byste chtěla novější kultivar, tak zkuste růži Amadeus od stejného šlechtitele (z roku 2003). Má podobné vlastnosti, jen se uvádí nižší vzrůst (250 cm, zatímco Sympathie 300 cm). Růže Amadeus byla oceněna v soutěžním rozáriu Kukleny. S přezimováním v 400 m by to neměl být u obou problém. Pro jistotu vždy nakopčete půdu kolem místa štěpování. Pokud by výhony zmrzly, tak Vám vyraší znovu.

Vlaďka

host - 34.59 (?), 24.5.2010 11:32

Děkuji moc, moc jste mi pomohly, ještě mám jeden dotaz. V červnu je v Židlochovicích v rámci nějaké akce prezentace růží firmy Kordes, chci se tam jít určitě podívat a možná už i koupit, kolik se vlastně sazí růží vedle sebe aby pokryly časem stěnu v šířce 2,5 -3metry?
děkuji ještě jednou Laďka

host - 24.79 (?), 25.5.2010 22:52

na šířku stěny 2,5 až 3 m jsou ideální dvě pnoucí růže. Krásně vypadají i v odlišných barvách.

Vlaďka

host - 46.80 (?), 19.6.2010 8:19

zdravím. připojuji se za Sympatii. Podle toho co jsem já potkal, tak voní velice příjemě. A asi fakt záleží na počasí. Propršený květ nebude vonět, ale za tepla je to velice sympatická vůně. Co se týče vitality, tak je bezproblému mrazuodolná, výhonydělá silné až třímetrové. Jen po letošní zimě došlo k prověření myslím všech růží a někde zmrzlo i staré dřevo nebo namrzlo z jedné strany. Listy jsou odolnější ale nicméně záleží na síle infekčního tlaku a proto doporučuji alespoň dvojí preventivní ošetření proti skvrnitosti. Samozřejmě listy jsou napadány hlavně u mladých sazenic a nebo ve spodních partiích keře, tam kde se zalévá na list. Pro lepší obrůstání u paty keře doporučuji výhony vyvést spirálovitě nebo mírně šikmo, aby se zpomalil tok mízy a nezůstaly dole holé tyčky. Musím říci, že je plně remontantní a proto má standartně tři flory. Sympatie si zkrátka vaše sympatie získá.

Juraj Kafka

host - 230.129 (?), 19.6.2010 9:04

jo, jo- já jsem taky pro Sympatii

Laďka - (3) - 58.20 (?), 20.6.2010 14:52

Děkuji všem za ochotu a užitečné rady. Moc jste mi pomohli. Děkuji L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz