Opory pro růže

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 85.37 (?)
13.7.2009 13:24

kozelzahradnikem.info je muj web ;-). Roxory to jsou myslim 8 nebo 10. Betonarskou sit' mam u steny na vinnou revu, 4mm 15x15. Na ruze bych ji nepouzival,  nedrzi poradne tvar a na ruze to je moc male. Oka z roxoru mam myslim 0,5x0,5m. Vse je zapustene do betonovych patek udelanych do krabic od dzusu.

Martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 9.7.2009 7:56, zobrazeno: 18437x

Velmi vás prosím, podělte se o informace a zkušenosti s oporami pro růže. Druhy, výroba, jak se pak vaší růži u opory líbí... Chystám se vyrobit oporu pro Elfe a Eden Rose 85, druhou pak pro 2 vysoké Aloha. Trošku jsem se inspirovala panem "kozelzahradnikem", ktery má tento (nemohu zřejmě napsat celý, ale jednoduše dodejte nejnutnější před a po) vlastní web, ale neaktualizovaný. V mém případě se bude jednat o opory plošné, pište však zkušenosti i s oporami pro solitery (válcovité). Prosím i o fota.

Jestli je tedy podle rad pana kozlazahradnikem dobré pořídit roxory, svařit a natřít nebo je možno použít i jiný materiál, samosebou platí, že čím levněji tím lépe. On nepíše, jak hluboko konstrukci zapustil do země, jestli měl roxory průměr 8 mm nebo stačí menší průměr, prostě uvítám každou radu. Napadlo mě také koupit armovací síť (?) do betonu - v mém případě 3x2 m s oky 20x20 cm (větší se bohužel asi nevyrábí - Ferona Olomoc), upravit do požadovaného tvaru a navařit zpevňovací obvod.kolem..?..a zapuštění do země.

Děkuji D.

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 85.37 (?), 13.7.2009 13:24

kozelzahradnikem.info je muj web ;-). Roxory to jsou myslim 8 nebo 10. Betonarskou sit' mam u steny na vinnou revu, 4mm 15x15. Na ruze bych ji nepouzival,  nedrzi poradne tvar a na ruze to je moc male. Oka z roxoru mam myslim 0,5x0,5m. Vse je zapustene do betonovych patek udelanych do krabic od dzusu.

Martin

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 13.7.2009 22:11

dobrý večer, Martine, jsem ráda, že jste se ozval. Hodně jste mě inspiroval, sháním informace a názory, jsou různé, ale mně se zdá stejně nápad s roxory a oky 50cm na 50 cm rozumný. Síť, kterou mám v okolí možnost koupit, má největší oka 20 na 20, ale to je i tak husté (průměr nejvíc 8 mm). Krabïce od džusu se mi líbí, já uvažovala o dvou nebo pětilitrových pet lahvích nebo o kouscích nějakých plastových trubek. Konstrukci máte do "L", to je výhoda stability, to můžu taky, i když samozřejmě jinak dle potřeb mých růží. Jak hluboko to máte zapuštěné?

Moc by mě zajímalo pokračování Vaší práce a vynálezů a... fotky!!! Děkuji za napsání. D

mhi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (194) - 62.154 (?), 14.7.2009 23:53

Mrknete jak to resi v ruzove zahrade na Strahove v Praze, tam to maji dokonce z trubek. Kari sit je opravdu moc mekka, zafouka vitr a je to v...

Hloubka neni moc velka, odhadem tak 50cm - stacilo by ale i mene, dulezite je dobre ukotvit prostredni a krajni. Instalace probihala tak, ze se obe steny svarily, pote se zapichaly (jeste bez patek) do zeme a provarily do tvaru "L". Potom jsem postupne odhrabaval zeminu a zaleval patky. Schopny zamecnik vam to udela za par korun. Konstrukce je pomerne stabilni, muzete jit do neskutecnych rozmeru.

Zahradu mam na odreagovani, pracuji jinak hlavou a obcas je nutne delat neco, kde se mozek da vypnout.

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 17.7.2009 22:23

Děkuji, Martine, brzy se do toho s kamarádem pustíme. No a s tou prací a hlavou a odreagováním to mám podobné, takže rozumím.... Hodně pohody D.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz