anglické růže - licence v ČR
|
|
|
|
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 205.130 (?) 19.3.2009 23:14
Dva hosté už to tu zmínili: Licenci vlastní i pan Šíp ve Skaličanech u Blatné.
Jak se píše ve vedlejším vlákně(= "černé flíčky na růžích" ) tak Hornbach dostal velkou zásilku licenčních kvalitních růží
Kája tam napsala: "...dobrý den - paní Danielo jenom co si vzpomínám- Heritage, Falsfat, Pat Austin, Gold Celebration, Braithwaite, William Shaispeare, Winchester Catedral, Teasing Georgia dále Bonica, Elfe, Rosarium Uetersen- až člověk neví, kde na to brát a kde to nasadit. jen nákup neodkládat, protože lidi se chovají bezohledně a pak jsou olámané puky.Navíc to počasí - snad nebudou silné mrazy. S pozdravem Kája ..."
a já dodám ještě pár dalších jmen: Graham Thomas, Benjamin Britten, Sharifa Asma, Jubilee Celebration, Abraham Darby, Radio Times. A také romantické od Tantau a Meilland: Leonardo da Vinci, Eden Rose, Chippendale, Ascot, Heidi Klum, My Girl, Barock, Aschram, Augusta Luise, Giardina, a určitě spousta dalších, také čajohybridy a mnohokvěté. Jsou v kontejnerech a vypadající velmi dobře. Austinky jsou naštěstí nevoskované, takže jsou ve skvělé kondici a jejich vysoká kvalita je viditelná na první pohled. Žádní supermarketoví chcípáčci nacpaní do igelitového pytlíčku se stonky opatlanými zeleným nátěrem!!
Pokud některou z nich sháníte, berte to jako tip...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 205.137 (?), 7.3.2009 20:55, zobrazeno: 49389x
Zajímalo by mně, kdo ještě zakoupil licenci na anglické růže Davida Austina u nás v ČR. Vím z oficiálních zdrojů, že ji má ing. Josef Urban ze Želešic u Brna, Manželé Pelcivi ze Sobotky, Starkl z Čáslavi. Řada zahradnických center také dováží originální "Austinky" v kontejnerech.
Víte někdo o dalších školkách, které zakoupily od Austina licenci na jejich množení a je tam záruka pravosti odrůd?
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 8.3.2009 8:26
dobrý den paní Lily,, zahradníky moc neznám - jsou vesměs od Vás z Čech, ale já na sev. Moravě jsem minulý rok v Hornbachu koupila A.Shorspire Lad.,Crown Princess Margareta, L.D.Braithwaite, Heritage.Byla tam ještě Wichest.Catedral - možná i jiné. Nejsem z Ostravy, takže ani přesně nevím, co všechno měli.Zajedu tam jen občas a angličanky jsem objevila teprve nedávno. Jako všichni jsem jim propadla a letos budu pátrat podalších.Nevím ovšem, kde už budu sadit! S pozdravem Kája
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.2 (?), 8.3.2009 13:27
Já jsem 2 angličanky viděla loni na jaře v Baumaxu ve Frýdku, už nevím které to byly.Eva
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.57 (?), 8.3.2009 17:51
Zakoupenou licenci má také Proplant.
záměny odrůd bych se také nebála u Havlise (dovoz)
oba uvedení - omezený sortiment.
Květa
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.7 (?), 9.3.2009 8:05
dobrý den,
myslím, že licenci má i pan Šíp ze Skaličan. Hezký den, Helena
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.2 (?), 15.8.2009 18:21
dobrý den...
myslíte správně :) opravdu má licenci
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.41 (?), 19.3.2009 22:22
Snad pan Šíp, Skaličany u Blatné, jižní čechy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lili - Stříbrný Zahrádkář (337) - 205.130 (?), 19.3.2009 23:14
Dva hosté už to tu zmínili: Licenci vlastní i pan Šíp ve Skaličanech u Blatné.
Jak se píše ve vedlejším vlákně(= "černé flíčky na růžích" ) tak Hornbach dostal velkou zásilku licenčních kvalitních růží
Kája tam napsala: "...dobrý den - paní Danielo jenom co si vzpomínám- Heritage, Falsfat, Pat Austin, Gold Celebration, Braithwaite, William Shaispeare, Winchester Catedral, Teasing Georgia dále Bonica, Elfe, Rosarium Uetersen- až člověk neví, kde na to brát a kde to nasadit. jen nákup neodkládat, protože lidi se chovají bezohledně a pak jsou olámané puky.Navíc to počasí - snad nebudou silné mrazy. S pozdravem Kája ..."
a já dodám ještě pár dalších jmen: Graham Thomas, Benjamin Britten, Sharifa Asma, Jubilee Celebration, Abraham Darby, Radio Times. A také romantické od Tantau a Meilland: Leonardo da Vinci, Eden Rose, Chippendale, Ascot, Heidi Klum, My Girl, Barock, Aschram, Augusta Luise, Giardina, a určitě spousta dalších, také čajohybridy a mnohokvěté. Jsou v kontejnerech a vypadající velmi dobře. Austinky jsou naštěstí nevoskované, takže jsou ve skvělé kondici a jejich vysoká kvalita je viditelná na první pohled. Žádní supermarketoví chcípáčci nacpaní do igelitového pytlíčku se stonky opatlanými zeleným nátěrem!!
Pokud některou z nich sháníte, berte to jako tip...
|
|
|
|
|
|
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.71 (?), 21.3.2009 18:48
Dobrý den, já jsem v Hornbachu neodolala a koupila si k narozkám neplánovaně Elfe (Tantau), je sice zavoskovaná, ale krásně napučená, snad to zvládne. Zatím pořád dumám, kde jí bude nejlépe a bude nejkrásněji vynikat. Právě tady studuji (ale nic), zda naleznu nějaké podrobnější informace o umístění, které má ráda a také zkušenosti těch, které už oblažuje svou neobvyklostí. Mám totiž vytypované místo, které b bylo slunečné tak od poledne do 16 hodin. Poradíte? Díky D.
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.129 (?), 22.3.2009 10:29
paní Danielo, Elfe mám nasazenou vloni. Na dost slunečném místě. Narostla dost vysoká, je taková bujná - dala jsem ji k mřížce. Škoda, že nemám možnost ji nasadit před tmavé jehličnany.K
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|