Změklé plody



host - 12.23 (?) 
20.9.2011 16:13, zobrazeno: 2082x

Můžete mi prosím poradit, jak zabránit tomu, že část kuliček na střapci jakoby zgumovatí, změknou a protože zůstanou i kyselé tak jsou v podstatě nepoživatelné. Už loni jsem si všiml, že se to vyskytlo ve větší míře na konci střapce, ale letos zvlášť na bílých odrůdách je zasažena až 1/3 plodů na střapci. Mám celkem bohatou úrodu, tak mi to zase tak nevadí, ale pokud chci někomu dát pár střapců na ochutnání, to abych napřed dělal selekci a měkké kuličky vyštipoval. Jaroslav

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 20.9.2011 19:06

Přiložte foto keře, nejčastěji je to způsobeno poruchami ve výživě, resp. nedostatkem některého prvku, zpravidla hořčíku či poměru K: Mg. Některé odrůdy jsou na to citlivější. Projevuje se to nejdříve právě na koncích hroznů. VJK

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika